Saša Popović je odrastao u dobrostojećoj porodici, uz oca trgovačkog putnika i majku domaćicu. Rano je počeo da se bavi muzikom, prvu profesionalnu tezgu je imao već sa 18 godina.

- Bilo je to za Novu godinu u malom mestu pored Frankfurta. Dva druga i ja smo svirali tri dana, gosti su bili samo Nemci. Zaradili smo svi po 3.000 maraka. Imali smo ugovorenu cenu od 1.000 maraka, ali smo dobili veliki bakšiš - ispričao je Saša za Kurir. To je bio početak budućeg velikog bogatstva.

 

Foto: ATA images

 

 

NJegov otac je priželjkivao da sin bude advokat, pa je Saša upisao prava i stigao do treće godine. A onda je rešio da odustane. Pola godine je razmišljao kako da kaže roditeljima, jer je otac bio vrlo strog.

- Kad sam im rekao, shvatili su da me fakultet ne zanima i seli u kola, otišli u Trst, kupili mi razglas, novu harmoniku, orgulje, pojačalo, mikrofone i sve što mi treba! Zatim sam 1976. godine potpisao ugovor na tri meseca s hotelom "Putnik"! Ostvario sam svoj prvi san - priča Popović.

Kada je okupio "Lira šou" iz različitih orkestara, otac mu je opet priskočio u pomoć. Pošto su muzičari radili za plate od 200 maraka, kod Popovića su dobijali po 400 maraka. "NJih je tata davao iz svog džepa", kaže Saša. To su bili sve budući članovi "Slatkog greha".

Radili su hotelske svirke, gde god su nastupali, bilo je dupke puno i od tada je počinje lepa karijera i zarada. Kad je nastao "Slatki greh" u kojem je nastupala i Lepa Brena, ređali su uspeh za uspehom.

 

Foto: Z. Knežević

 

 

- Svako od nas je zarađivao oko 100.000 maraka mesečno, a milion godišnje s plaćenim porezom - kaže kreativni direktor "Zvezda Granda". A onda je, početkom devedesetih, on odlučio da svu ušteđevinu stavi u Dafiment banku.

- Kod Dafine sam uložio otprilike 400.000 maraka. Prodao sam stan, tri automobila, na to dodao keš i sve oročio.

Bio sam u Beču kada mi je Brena javila da treba da vadim pare jer je načula da nešto nije u redu. Otišao sam u banku, ostalo mi je nekih 405.000 maraka, pošto sam prethodno podizao nešto novca s računa. Uzeo sam pare, ali je došla Dafina i rekla mi: "Još tri meseca i imaćeš 700.000!" Pristao sam, a za samo sedam dana banka je propala.

Foto: V. Danilov

 

 

Saša Popović je izgubio sve. Od luksuznog života je ostala samo garderoba i nju je smestio u garsonjeru od 17 kvadrata na poslednjem spratu zgrade na Novom Beogradu.

A onda su mu obili stan i odneli  i tu odeću i obuću.

- Imao sam mnogo skupih jakni, cipela... Ostavili su mi samo pižamu na krevetu - seća se Popović.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".