Зоран Пејић Пеја открива шта је све доживео у последњих тридесетак година колико је већ домаћин на слављима.

- Да вам кажемо искрено, ја сам то измислио! Лепо је Јована Јеремић рекла: "Пеја је легенда нашег посла и човек који је први кренуо и који је измислио те свадбе и весеља."

Фото: АТА имагес

 

Пеја је открио како је све почело.

- Давне '94-95. године. Био сам позван на весеље у Паризу. Господин Драган је забаву организовао у велелепној вили где је све било ала гала. Весеље од милион марака, које су пропратили и новинари. После тога су уследили позиви. Захваљујући и певачима, нарочито Злати, успео сам да радим ова весеља - рекао је водитељ, те открио шта се све дешавало.

- У Милану је својевремено, рецимо, човек дотерао најновији "мерцедес". Кад је попио и уверио се да је млада невина, поделио је гостима столице да њима излупају тај ауто. То им је био хир. На једном су на пола сата доносили шкампе, дагње, јастоге, бурек, разне сиреве. Рецимо, буђав сир сам први пут видео у Паризу. Мислио сам да је покварен.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Водитељ је открио и колико наплаћује и шта нуди на весељима.

- Покојни Шабан је рекао да сам скупљи од њега!Ја му кажем:"Чекај, бре, ко може од тебе да буде склупљи? То је немогуће!". Објаснио ми је:" Ти одрадиш неких сат, два на целој свадби" Ја кажем тако је иде моја најава, па песма 3-4 минута, па моја најава, која траје минут скупи се тако неких 3-4 сата, а Шабан каже: Ја певам двадесетчетири сата и онда када узмеш моје време и твоје сабереш и испадне да си скупљи. Подигао сам цену, она није ни мала, а ни велика. 

- Када дођем на свадбу газда само треба да узме ракију и да ужива. Бринем о свему. Хвала богу ниједна се особа није развела где сам ја водио свадбу. Ево, водио сам свадбу Саши и Сузани Поповић, Јани и њеном мужу, чек, чек, да неког не испустим! Ћири клавијатуристи и његовој жени. Доносим срећу.

Пеја се присетио и пехова са венчања, те открио и о којим цифрама је реч када је у питању бакшиш.

- Било је неспоразума. Домаћин који купује младу се договори са оцем или дедом да је млада невина, е, сада деси се да млада не буде невина, тада долази до сукоба, проблема и свађе. Али постоје ромски судови, не ови наши. Они имају своје судове и суде старији људи цењени, поштовани. Скупе се, плате салу, заседну, већају и реше.

Фото: АТА имагес

 

- Ти људи живе за музику, храну и гардеробу. Баве се и труфом. То је превара. Дају паре које су фалш, а узму чисте. Онда, многи од њих имају своје фирме, предузећа, камионе, разним стварима се баве, увозом тепиха, који су и по 40.000 евра!

- Него шта. Дукате, златне ланчиће, прстење златне су ми поклањали. Разни су обичаји и једном су ми везали траку и окитили новцем као јелку. На једном весељу ми и је бака тражила специјалну жељу. Тражила је песму преко реда. Кажем: Не може мајко, мора кум да се испоштује, па после тога иде одмах твоја жеља. Она мени: молим те јер л могу да те подмитим, она вади из џепа златан прстен и ланац. Ја узмемтај дар и одмах њој песму наручим. Кум почео да се љути, ја му кажем:куме извини добио сам мито. Њему мило.Одлазим дан после златару кад - све фалш! Лажњаци. Нема даље.

- Наравно. Кад је млада невина газда весеља дели паре. Једном је газда бацао 150.000 евра да ми нисмо могли да наватамо те паре! Поред нас се појавио дечкић који је узео две по 500, а његов отац ме пита, је л' се љутиш? Ја кажем не, нека учи посао. Отац извади још 4.000 евра и стави ми у џеп. Ето колико поштују када си добар према њима.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".