Зима увелико траје, али снега до сада није било ни на видику! Ипак, после топлог Божића очекује се да ће се данас и сутра забелети у већем делу Србије!

Проф. др Југослав Николић, директор РХМЗ-а за Курир каже да ће сутра услед пада температуре киша прећи у снег прво на планинама, а крајем дана и у току ноћи ка среди (10/11.01.) и у нижим пределима југозападне и југоисточне Србије уз стварање снежног покривача висине до 10 цм у нижим деловима, а од 10 до 20 цм на планинама.

Дакле, клинци ће у неким крајевима Србије, али не свим, моћи чак и да се санкају!

- У градовима, снег ће на југозападу Србије падати у Прибоју, Пријепољу, Новој Вароши, Ивањици, Новом Пазару, док ће на југоистоку снега бити у Димитровграду, Пироту, Сурдулици, Врању и околним местима. Истовремено ће у Војводини и централној Србији, укључујући и подручје Београда, падати киша - каже Николић.

Додаје, у среду ујутру и пре подне очекују се такође киша и снег, после подне и увече престанак падавина, прво на западу и северозападу Србије.

- Највиша температура биће од 2 степена на југозападу и југоистоку земље до 9 степени у Подрињу. Наглашава, хладније време ће се задржати и у четвртак и петак (12 - 13.01.), док ће за викенд уследити мањи пораст температуре. У Београду максималне вредности од уторка до петка од 6 до 9 степени, а за викенд од 10 до 13 степени.