Након што је синоћ МУП саопштио да је у разговору пре полиграфског испитивања, она признала да је лажно оптужила двадесетдеветогодишњег мушкарца за силовање, као и места на којима је силована, нишка полиција је - како је „Блицу“ потврђено - јутрос послала Вишем јавном тужилаштву допуну извештаја о овом случају. Незванично се сазнаје, да ће ВЈТ Ниш, након анализе свих прикупљених обавештења, донети одлуку да ли ће полицији бити наложено да против ње поднесе кривичну пријаву.

Случај је веома узнемирио и нишку и српску јавност, након што је полицији пријављено да су ову младу жену, у тоалету једног кафића у центру Ниша, наводно силовала четворица мушкараца. Полиција је одмах кренула у расветљавање догађаја а како је одмицао рад на случају, тако су и информације до којих су долазили постајале све контроверзније.

Стално мењала верзије догађаја

-Она је свима причала различите верзије овог догађаја, што је у старту било сумњиво. Једном лекару код којег је била на прегледу је причала једну верзију, другом лекару другу, полицији трећу… Стално је мењала исказе, и у погледу броја наводних извршилаца и у погледу места на којима је кривично дело учињено. Од прве верзије да су је наводно у кафићу силовала четворица младића, дошло се да је то наводно било у њеном стану и да је то учинио двадесетогодишњак, кога познаје од раније јер су се забављали у средњој школи и са којим је у суштини желела да обнови љубавну везу. Она је њему прво слала СМС да је силована, како би добила његову пажњу, а када је видела да он за то не хаје, пријавила је њега као извршиоца, каже наш извор.

Детаљна истрага

Нишка криминалистичка полиција озбиљно је приступила истрази, будући да се тако нешто у граду на Нишави никада није десило, па су прикупљени сви могући докази. Обављени су разговори са више од 20 особа - од запослених у именованом кафићу који, иначе није ни на каквом лошем гласу, па до свих актера догађаја, међу којима је И двадесетогодишњак који је био означен као извршилац кривичног дела. Он је сарађивао са полицијом И ништа у његовом понашању или радњама није указивало на сумњу да је потенцијални извршилац силовања. Али, с обзиром на тежину дела које је пријављено, свака сумња је морала да буде детаљно проверена па су И изузети докази како у стану тако и у кафићу и на другим локацијама, наложена вештачења, обављени лекарски прегледи у Заводу за судску медицину и код лекара разних специјалности… Прегледи код лекара нису потврдили да постоје повреде које би указале на силовање, није било ни других материјалних доказа а како је случај одмицао, сумња да се такав догађај није ни десио постајала је све већа.

Признање пре полиграфа

Кључ случаја требало је да буде полиграфско испитивање наводно оштећене жене. У том тренутку, пре почетка полиграфског тестирања, она се сломила и полицији признала да је цео догађај – измислила.

-Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, након детаљних провера у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, утврдили су да је двадесетдеветогодишња девојка из Лесковца лажно пријавила да је силована 30. децембра прошле године. Она је у разговру пре полиграфског испитивања признала полицији да је лажно оптужила двадесетдеветогодишњег мушкарца за силовање, као и места где је наводно силована, саопштио је МУП синоћ.

Пријава за лажно пријављивање

Да ли ће Више јавно тужилаштво након анализе свих прикупљених доказа и обавештења поркенути против Лесковчанке због лажног пријављивања кривичног дела, до закључења текста није било познато. Чињеница је да у судској пракси нема много случајева да се оваква дела процесуирају па ће кључна бити процена ВЈТ. Није искључено ни да се пре доношења одлуке наложи утврђивање урачунљивости Лесковчанке у моменту извршења кривичног дела.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц) 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".