Nakon što je sinoć MUP saopštio da je u razgovoru pre poligrafskog ispitivanja, ona priznala da je lažno optužila dvadesetdevetogodišnjeg muškarca za silovanje, kao i mesta na kojima je silovana, niška policija je - kako je „Blicu“ potvrđeno - jutros poslala Višem javnom tužilaštvu dopunu izveštaja o ovom slučaju. Nezvanično se saznaje, da će VJT Niš, nakon analize svih prikupljenih obaveštenja, doneti odluku da li će policiji biti naloženo da protiv nje podnese krivičnu prijavu.

Slučaj je veoma uznemirio i nišku i srpsku javnost, nakon što je policiji prijavljeno da su ovu mladu ženu, u toaletu jednog kafića u centru Niša, navodno silovala četvorica muškaraca. Policija je odmah krenula u rasvetljavanje događaja a kako je odmicao rad na slučaju, tako su i informacije do kojih su dolazili postajale sve kontroverznije.

Stalno menjala verzije događaja

-Ona je svima pričala različite verzije ovog događaja, što je u startu bilo sumnjivo. Jednom lekaru kod kojeg je bila na pregledu je pričala jednu verziju, drugom lekaru drugu, policiji treću… Stalno je menjala iskaze, i u pogledu broja navodnih izvršilaca i u pogledu mesta na kojima je krivično delo učinjeno. Od prve verzije da su je navodno u kafiću silovala četvorica mladića, došlo se da je to navodno bilo u njenom stanu i da je to učinio dvadesetogodišnjak, koga poznaje od ranije jer su se zabavljali u srednjoj školi i sa kojim je u suštini želela da obnovi ljubavnu vezu. Ona je njemu prvo slala SMS da je silovana, kako bi dobila njegovu pažnju, a kada je videla da on za to ne haje, prijavila je njega kao izvršioca, kaže naš izvor.

Detaljna istraga

Niška kriminalistička policija ozbiljno je pristupila istrazi, budući da se tako nešto u gradu na Nišavi nikada nije desilo, pa su prikupljeni svi mogući dokazi. Obavljeni su razgovori sa više od 20 osoba - od zaposlenih u imenovanom kafiću koji, inače nije ni na kakvom lošem glasu, pa do svih aktera događaja, među kojima je I dvadesetogodišnjak koji je bio označen kao izvršilac krivičnog dela. On je sarađivao sa policijom I ništa u njegovom ponašanju ili radnjama nije ukazivalo na sumnju da je potencijalni izvršilac silovanja. Ali, s obzirom na težinu dela koje je prijavljeno, svaka sumnja je morala da bude detaljno proverena pa su I izuzeti dokazi kako u stanu tako i u kafiću i na drugim lokacijama, naložena veštačenja, obavljeni lekarski pregledi u Zavodu za sudsku medicinu i kod lekara raznih specijalnosti… Pregledi kod lekara nisu potvrdili da postoje povrede koje bi ukazale na silovanje, nije bilo ni drugih materijalnih dokaza a kako je slučaj odmicao, sumnja da se takav događaj nije ni desio postajala je sve veća.

Priznanje pre poligrafa

Ključ slučaja trebalo je da bude poligrafsko ispitivanje navodno oštećene žene. U tom trenutku, pre početka poligrafskog testiranja, ona se slomila i policiji priznala da je ceo događaj – izmislila.

-Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, nakon detaljnih provera u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, utvrdili su da je dvadesetdevetogodišnja devojka iz Leskovca lažno prijavila da je silovana 30. decembra prošle godine. Ona je u razgovru pre poligrafskog ispitivanja priznala policiji da je lažno optužila dvadesetdevetogodišnjeg muškarca za silovanje, kao i mesta gde je navodno silovana, saopštio je MUP sinoć.

Prijava za lažno prijavljivanje

Da li će Više javno tužilaštvo nakon analize svih prikupljenih dokaza i obaveštenja porkenuti protiv Leskovčanke zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, do zaključenja teksta nije bilo poznato. Činjenica je da u sudskoj praksi nema mnogo slučajeva da se ovakva dela procesuiraju pa će ključna biti procena VJT. Nije isključeno ni da se pre donošenja odluke naloži utvrđivanje uračunljivosti Leskovčanke u momentu izvršenja krivičnog dela.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Blic) 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".