Национални стадион на Зеленортским Острвима понеће ускоро име по недавно почившој фудбалској легенди Пелеу, потврдио је премијер ове афричке државе Улисес Кореира е Силва.

Тако је први човек ове државе прихватио предлог председника ФИФА Ђанија Инфантина да би свака држава неки стадион у својој земљи требало да назове по једном од највећих фудбалера свих времена.

Стадион капацитета 15.000, који се налази на изласку из престонице Праје и носи назив "Естадио Национал де Цабо Верде", биће преименован и носиће име славног Бразилца

 

 

- Као почаст и признање његовој личности која нас све чини великима, намеравам да наш национални стадион назовемо "Пеле стадион", у иницијативи коју ће, верујем, следити неколико земаља широм света Са физичким нестанком Едсон Арантеса до Насимента, Краља Пелеа, који је био планетарна икона, идола маса, који је имао моћ да уједнини људе широм света, наша је жеља да му сада, на овај начин, одамо признање - написао је први човек државе на свом фејсбуку.

Он је подвукао колики је утицај Пеле имао на португалску културу, која је свеприсутна на Зелеонртским острвима, држави у којој се говори овај језик.

Зеленортска острва и Бразил имају историју и културу које иду руку под руку, имајући у виду да су у питању две сестринске државе, повезане језиком и другим сличним стварима.

- Пеле је био и остаће заувек симбол Бразила, у нашој земљи у којој се говори португалски и у осталом делу света, био је идол многим генерацијама - закључио је премијер Зелеонртских осртва.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".