Председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино изјавио је данас да ће покренути иницијативу да у свакој држави макар по један стадион понесе име по легендарном бразилском играчу Пелеу, који је преминуо 29. децембра у 83. години у Сао Паулу после дуге борбе са раком, преноси британски "Телеграф".

Инфантино је допутовао у Бразил да ода почаст легендарном фудбалеру, који ће бити сахрањен сутра.

- Покренућемо иницијативу да све земље света имају бар један стадион који ће понети име по Пелеу да би сва деца знала колико је он био важан за фудбал - рекао је Инфантино.

Фото: ЕПА

 

Британски медији подсећају да је ковчег са телом легендарног фудбалера раније данас пребачен из болнице "Алберт Ајнштајн" у Сао Паолу у којој је преминуо на стадион Сантоса. Ковчег са телом славног фудбалера заклоњен је великим белим шатором, а постављен је на центар терена. Инфантино се међу првима опростио од Пелеа.

Фото: ЕПА

 

- Осетио сам пуно емоција, туге, али и осмеха, јер нам је Пеле дао много осмеха. Тражићемо да му се свуда широм света ода почаст минутом ћутања - додао је први човек ФИФА-е.

Фото: ЕПА

 

Сви навијачи имаће прилику да се опросте од Пелеа, пошто ће улаз на стадион Сантоса бити дозвољен без прекида до уторка у 10.00 по локалном времену када ће поворка кренути улицама Сао Паула до гробља на којем ће бити сахрањен.

Фото: ЕПА

 

Поворка ће проћи и поред куће у којој живи Пелеова 100-годишња мајка, а самом чину сахране присуствоваће само породица легендарног фудбалера.

Фото: ЕПА

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".