Легендарни Пеле преминуо је 30. децембра у 83. години!

Медији у Бразилу преносе да ће бдење бити одржано овог понедељка на стадиону Урбано Калдеира, а сахрана легендарног фудбалера предвиђена је за уторак 3. јануара на гробљу у Сантосу.  

Последња жеља славног Пелеа била је да буде сахрањен на деветом спрату гробља у родном Сантосу.

Мирор преноси да ће Пеле бити сахрањен на " Мемориал Нецрóполе Ецумêница" вертикалном гробљу на деветом спрату како би могао да "види" стадион вољеног Сантоса.

На овај начин је желео и да ода почаст оцу Дондињу, који је носио дрес са бројем девет. Ово гробље важи за "највише" на свету и има 32 спрата и простире се на 1.8 хектара и на њему је око 16.000 гробних места. 

Навијачи већ чекају да се последњи пут опросте од идола, неки су у реду чак 14 сати. 

Подсећања ради, Пеле се борио са раком дебелог црева од септембра 2021. године, а поново је био примљен 29. новембра. Последњих недеља болест се проширила на бубреге, Пеле је осетио и срчане проблеме, није имао више снаге да се бори. 

Пеле је у каријери играо за само два клуба и то за свој Сантос у Бразилу и касније када је имао финансијских проблема Њујорк Космос. Са националним тимом освојио је три Мундијала - 1958. године, потом следећи 1962. и на крају 1970. године. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".