- Представио бих се као Дон Кихот. Човек у борби с ветрењачама. Све оно што смо ми радили остало је у неком другом, давном времену. У својим новим пројектима покушавам да тај дух вратим - изјавио је Неле.

Он је проговорио о томе како је успео да буде критичар друштва, а да га опет сви воле и поштују.

Фото: Драган Миловановић

 

- Мислим да ме поштују управо због тога што сам био критичар друштва. Када смо почињали, то је било време у коме се то тражило. Критиковати друштво, покушати променити свет око себе. То је био и наш први мотив да се хватамо гитара и песама. Ми смо га на неки начин и променили, само не знам да ли набоље или нагоре - рекао је музичар и објаснио да је његов рад увек био везан и за политику.

- Нисам ја никад био ван политике. Политика је увек била део онога на чему сам радио. Нарочито Топ-листа надреалиста. Она је у суштини политичка сатира. И данас у мојим делима има политике. Радим квиз „Ја волим Србију“, што је по мени најбољи могући политички концепт у коме кроз забаву и такмичење упознајемо Србију. Али, ако под политиком подразумевате страначке борбе, онда себе у томе не видим - рекао је Неле у интервјуу за "Ало", али је додао и да не воли политику и да је управо она оно што нас раздваја.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".