- Predstavio bih se kao Don Kihot. Čovek u borbi s vetrenjačama. Sve ono što smo mi radili ostalo je u nekom drugom, davnom vremenu. U svojim novim projektima pokušavam da taj duh vratim - izjavio je Nele.

On je progovorio o tome kako je uspeo da bude kritičar društva, a da ga opet svi vole i poštuju.

Foto: Dragan Milovanović

 

- Mislim da me poštuju upravo zbog toga što sam bio kritičar društva. Kada smo počinjali, to je bilo vreme u kome se to tražilo. Kritikovati društvo, pokušati promeniti svet oko sebe. To je bio i naš prvi motiv da se hvatamo gitara i pesama. Mi smo ga na neki način i promenili, samo ne znam da li nabolje ili nagore - rekao je muzičar i objasnio da je njegov rad uvek bio vezan i za politiku.

- Nisam ja nikad bio van politike. Politika je uvek bila deo onoga na čemu sam radio. Naročito Top-lista nadrealista. Ona je u suštini politička satira. I danas u mojim delima ima politike. Radim kviz „Ja volim Srbiju“, što je po meni najbolji mogući politički koncept u kome kroz zabavu i takmičenje upoznajemo Srbiju. Ali, ako pod politikom podrazumevate stranačke borbe, onda sebe u tome ne vidim - rekao je Nele u intervjuu za "Alo", ali je dodao i da ne voli politiku i da je upravo ona ono što nas razdvaja.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".