- За сада је познат идентитет српског државјанина и чињеница да је пронађен мртав, све остало је надлежност бугарских институција, а оне ће накнадно утврдити како је дошло до самог инцидента шта се десило, где је био смештен, како је дошао до планинске стазе - рекао је Јовић за Танјуг.

Додао је да је, према незваничним информацијама до којих је дошао, српски држављанин нађен испод обронака планине Вихрен, као и да је реч о човеку који је био планинар.

Фото: Принтскрин/sofia.mfa.gov.rs

 

- Једна од претпоставки, али само претпоставки, је да је изашао у планинску шетњу, а да ли је пао сам, да ли је гурнут, то могу да нам кажу надлежне бугарске институције када заврше истрагу - казао је Јовић.

- Наш држављанин је случајно пронађен приликом потраге за бугарским држављанином чији је нестанак пријављен пре неколико дана и који је пронађен на тридесетак метара од тела нашег држављанина. У потрази за њиховим држављанином дронови су снимили нешто што им је било сумњиво и нашли су и једног и другог. Оно што ми знамо јесте да нема директне везе између њих двојице... - казао је Јовић.

Додао је да је амбасада у сталној комуникацији са најужом породицом страдалог српског држављанина.

Фото: Приватна архива

 

- Настојимо да у складу са објективним могућностима његово тело буде пребачено у Србију - рекао је српски амбасадор.

Држављанин Србије (55) пронађен је мртав на планини Пирин на југозападу Бугарске, саопштила је данас управа полиције у Благоевграду. Бугарска агенција БТА наводи да је тело српског држављанина пронађено док су спасиоци трагали за 69-огодишњим држављанином Бугарске у близини врха Вихрен.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".