Драганово тело је пронађено поред тела Бугарина Пламена Христова (68), а како се наводи обојица су били планинари. Према наводима бугарских медија, несрећни Србин је погинуо док је покушавао да помогне Бугарину.

- Планинар из Србије је уочио тело Бугарина, а погинуо је највероватније док се спуштао, како би помогао човеку. Међутим, Христов је већ био мртав - наводе бугарски извори, преноси Ало.

У Планинарском клубу “Љуктен” из Трстеника,чији је Д.Г. био дугогодишњи члан занемели су од вести.

Фото: Приватна архива

 

- Нисмо могли да верујемо шта смо чули, Д.Г. је био са нама од малих ногу, сјајан човек, планинар, ултрамаратонац, пропутовао је свет. Немамо више информација осим вести да се догодила трагедија... Пирин је планина чији је Вихрен највиши врх, то је практично стена - каже за Новости председник Планинарског клуба “Љуктен” из Трстеника.

Д.Г. је живео ван Трстенка у задње време, водио је успшену фирму. Био је страствени планинар и ултрамаратонац, а посебно се бавио планинским трчањем. Саговорници “Новости” описују га као изузетног човека, пријатеља и спортисту.

Његова породица живи у Аустрији. Према незваничним сазањима, породица је обавештена о догађају и кренули су пут Србије.

Подсетимо, акција трагања и спасавања почела је 27. децембра по дојави о нестанку бугарског туристе у близини врха Вихрен, а после више дана пронађена су тела.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".