Тело Д. Г. (55) пореклом из Трстеника, планинара који је настрадао у Бугарској, пронађено је поред тела бугарског туристе Пламена Христова (68), на планини Пирин. Међутим, њих двојица нису заједно планинарили, јер је Христово тело било у поодмаклој фази распадања, пишу бугарски медији. 

- Приликом утврђивања чије је друго тело спасиоци су доживели још једно изненађење. Између стена у близини два тела примећена је црвена јакна. До места је скоро немогуће доћи, а полицајци и спасиоци који раде заједно помислили су да је у питању и трећи леш. Након тога је почела провера како је Србин изашао из хотела, односно како је био обучен. Пронађен је са ранцем и дебелом плавом дуксерицом - наводи бугарска Струма.

Спасиоци су помислили да он да Д.Г. има на себи своју јакну, па би тако црвено између стена могло бити још једно тело.

Фото: Приватна архива

 

Ипак, испоставило се да је преминули Србин изашао из хотела у црвеном зимском капуту и да трећег леша нема. У медијима су почеле спекулације како је Србин завршио са преминулим бугараским туристом Пламеном Христовим и да ли се познају.

Наиме, према првим информацијама из бугарских медија могло се закључити да је Србин био пријатељ туристе чије је тело пронађено поред његовог, који је наводно отишао да га тражи и да му погне, а тако преминуо поред њега. Ипак, ово је испоставило као дезинформација.

- Леш Пламена Христова био је у поодмаклој фази распадања и чињеница је да је његова смрт наступила много погибије Србина - закључују бугарски медији. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".