Telo D. G. (55) poreklom iz Trstenika, planinara koji je nastradao u Bugarskoj, pronađeno je pored tela bugarskog turiste Plamena Hristova (68), na planini Pirin. Međutim, njih dvojica nisu zajedno planinarili, jer je Hristovo telo bilo u poodmakloj fazi raspadanja, pišu bugarski mediji. 

- Prilikom utvrđivanja čije je drugo telo spasioci su doživeli još jedno iznenađenje. Između stena u blizini dva tela primećena je crvena jakna. Do mesta je skoro nemoguće doći, a policajci i spasioci koji rade zajedno pomislili su da je u pitanju i treći leš. Nakon toga je počela provera kako je Srbin izašao iz hotela, odnosno kako je bio obučen. Pronađen je sa rancem i debelom plavom duksericom - navodi bugarska Struma.

Spasioci su pomislili da on da D.G. ima na sebi svoju jaknu, pa bi tako crveno između stena moglo biti još jedno telo.

Foto: Privatna arhiva

 

Ipak, ispostavilo se da je preminuli Srbin izašao iz hotela u crvenom zimskom kaputu i da trećeg leša nema. U medijima su počele spekulacije kako je Srbin završio sa preminulim bugaraskim turistom Plamenom Hristovim i da li se poznaju.

Naime, prema prvim informacijama iz bugarskih medija moglo se zaključiti da je Srbin bio prijatelj turiste čije je telo pronađeno pored njegovog, koji je navodno otišao da ga traži i da mu pogne, a tako preminuo pored njega. Ipak, ovo je ispostavilo kao dezinformacija.

- Leš Plamena Hristova bio je u poodmakloj fazi raspadanja i činjenica je da je njegova smrt nastupila mnogo pogibije Srbina - zaključuju bugarski mediji. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".