Један од најбољих фудбалера свих времена Кристијано Роналдо прихватио је понуду из Саудијске Арабије и од Нове године ће бити члан Ал-Насра.  Спекулише се већ недељама да ће Кристијано Роналдо баталити каријеру у Европи и после отказа у Манчестер јунајтеду се окреће новом изазову у каријери који ће му пре свега донети финансијску добит, пошто је "пољубио" врата у већим клубовима које је његов агент Жорш Мендеш контактирао.

Роналдо је већ овог поподнева ставио потпис на уговор вредан 200 милиона евра годишње, а очекује се да ће две и по године носити дрес Ал-Насра. Прецизније, зарадиће 500 милиона евра...

То је уједно и највећи уговор у историји фудбала, чак и спорта, пошто нико није добио толико новца за тако кратак период боравка у клубу. Међутим, Роналдов уговор не подразумева само играње фудбалских утакмица, постаће и промотер Саудијске Арабије за кандидатуру за Светско првенство 2030. године, коју ова азијска земља жарко жели да добије. Такође, планирају да се кандидују и за домаћинство Олимпијских игара, пошто им је Катар "задао ударац" организовањем Мундијала, а добро је познато о каквим се ривалима ради.

 

 

 

Друга страна мача је то што ће Кристијано Роналдо "нестати" са фудбалске мапе играјући у Саудијској Арабији, неће моћи да се бори за највеће индивидуалне и тимске трофеје, али чини се да је довољно тога освојио у каријери и да је сада време да мисли на будућност. Новцем од Саудијаца, обезбедиће генерације и генерације своје породице.

Подсетимо, Кристијано Роналдо ће у фебруару прославити 38. рођендан, а током јесени у дресу Јунајтеда играо је далеко од своје препознатљиве форме - постигао је само шест голова и забележио четири асистенције.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".