Млади Норвежанин је на овом мечу постигао два гола и тако је постао играч који је најбрже стигао до цифре од 20 погодака у Премијер лиги.

Бившем играчу Борусије Дортмунд је за то било потребно свега 14 утакмица и на тај начин је престигао Кевина Филипса, који је до бројке од 20 голова стигао на 21. утакмици. 

Халанд је иза себе оставио звучна имена острвског фудбала, а Норвежанину у леђа сада гледају Фернандо Торес, Алан Ширер, Серхио Агуеро, Тијери Анри, Хари Кејн и многи други. 

Манчестер сити је овом победом стигао до 11. тријумфа у Премијер лиги на 15 утакмица. Ово је био први меч "грађана" после паузе због Светског првенства у Катару, а Халанд је признао да је био "помало љут што не игра на Мундијалу".

- Гледање других фудбалера, који дају голове за победе на СП ме некако покреће, мотивише и иритира. Сада сам гладнији и спремнији него икада - рекао је Халанд.

Фото: Танјуг/АП

 

Норвежанин је признао да је могао да постигне пет голова на утакмици са Лидсом.

- Међутим, победили смо, то је најважнија ствар. Видите да је сада Арсенал на врху, морамо да их јуримо и заиста сам срећан због победе, али ја као нападач сам могао да постигнем неки гол више. То је живот, шта да радим? Морам да тренирам - навео је Халанд.

Манчестер сити се налази на другом месту на табели Премијер лиге са пет бодова мање од првопласираног Арсенала.

 

Standings provided by Sofascore

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".