Глумац Зијах Соколовић истакао је колико је важно да данас одлазимо у позориште у коме можемо провести квалитетно време, али и добити "јефтину терапију" у овим тешким данима. 

- Југословенско драмско позориште је део једног друштва, као што су школа, библиотека, јавно купатило, нешто што служи за употребу. Колико ће људи користити и ову зграду на одређени начин, то све зависи од њих. Позориште никад није било у кризи него су људи у кризи, да се одлуче и како они кажу, изгубе део времена у позоришту, јер се све врти око материјалног... За јефтине паре могу да имају терапију, да се љуте или веселе, то у стварности не може - истакао је Зијах, који радни темпо наставља и у наредној години. 

Фото: АТА имагес

 

- Стално сам у позоришту, сада сам био у Сарајеву, радио сам Чеховљевог Иванова и то је било стварно једно дивно искуство. Читава следећа година је пуна, имам две режије, радим једну представу у Сплиту, европски пројекат са пензионерима - рекао је глумац.

Глумац је поручио колегама да живот глумаца почиње у позоришту: 

- Успоставиће свој однос, али ипак треба да се роде у позоришту и раде овде, а серије су само једно средство да их људи препознају. Нисам ни против телевизије, ни филма, али генерацијско изражавање кроз живи контакт је елементарна основа - закључио је Зијах.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".