Она је целу Немачку дигла на ноге и у току је потрага за њом, али полиција већ данима не успева да јој уђе у траге. Мирнеса је позната под надимком Мики, а пре посла у компанији од које је узела новац, радила је као конобарица, пише Дневни Аваз. 

Репортери овог листа јуче су посетили Бусовачу, њено родно место. Како се сазнаје, Мирнеса има брата близанца, још једну сестру и мајку. Њен отац Исмет преминуо је прошле година, а у Бусовачи је изградио велику кућу коју су, према речима комшија, тек повремено долазили. 

Према писању немачких медија, Мирнеса је требало да транспортује новац са једне локације на другу, али је, уместо на крајње одредиште, цео плен, преко милион евра, понела са собом и од тада јој се губи сваки траг. Немачка полиција саопштила је да се ова пљачка догодила 14. октобра и да је Мирнеса украла новац којем је имала приступ као запослена у фирми која се бави транспортном новца. 

Фото: Polizeipräsidium Stuttgart

 

Како пишу медији, пљачка је уочена истог дана и полиција је одмах започела истрагу, али не могу да пронађу Мирнесу. 

Фото: Polizeipräsidium Stuttgart

 

Полиција је за њено проналажење понудила награду у износу од 37.500 евра.

- Награда је 37.500 евра и осигурана је приватно. Моле се сви који нешто знају о 42-годишњој осумњиченој да се јаве криминалистичкој полицији - саопштила је полиција у Штутгарту.

Новинари немачког Билда посетили су комшилук у ком је осумњичена живела, а један од комшија је рекао да је била врло "упечатљива".

Фото: Инстаграм принтскрин

 

- Виђао сам је када би шетала, била је заиста упадљива појава. Својевремено се представљала као менаџерка филијале - рекао је анонимни извор.

Како преноси Билд, једно је сигурно - новац није узимала постепено током дужег периода, већ је читаву суму украла одједном.

Даљом истрагом биће утврђено како је то извела, те да ли је имала помагача "изнутра".

Фото: Инстаграм принтскрин

 

Осумњичена жена је висока 174 центиметра, плавозелених очију и плаве косе. Има неколико тетоважа по целом телу, посебно на рукама. Имала је приступ новцу као запослена у компанији.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".