Ona je celu Nemačku digla na noge i u toku je potraga za njom, ali policija već danima ne uspeva da joj uđe u trage. Mirnesa je poznata pod nadimkom Miki, a pre posla u kompaniji od koje je uzela novac, radila je kao konobarica, piše Dnevni Avaz. 

Reporteri ovog lista juče su posetili Busovaču, njeno rodno mesto. Kako se saznaje, Mirnesa ima brata blizanca, još jednu sestru i majku. NJen otac Ismet preminuo je prošle godina, a u Busovači je izgradio veliku kuću koju su, prema rečima komšija, tek povremeno dolazili. 

Prema pisanju nemačkih medija, Mirnesa je trebalo da transportuje novac sa jedne lokacije na drugu, ali je, umesto na krajnje odredište, ceo plen, preko milion evra, ponela sa sobom i od tada joj se gubi svaki trag. Nemačka policija saopštila je da se ova pljačka dogodila 14. oktobra i da je Mirnesa ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u firmi koja se bavi transportnom novca. 

Foto: Polizeipräsidium Stuttgart

 

Kako pišu mediji, pljačka je uočena istog dana i policija je odmah započela istragu, ali ne mogu da pronađu Mirnesu. 

Foto: Polizeipräsidium Stuttgart

 

Policija je za njeno pronalaženje ponudila nagradu u iznosu od 37.500 evra.

- Nagrada je 37.500 evra i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji - saopštila je policija u Štutgartu.

Novinari nemačkog Bilda posetili su komšiluk u kom je osumnjičena živela, a jedan od komšija je rekao da je bila vrlo "upečatljiva".

Foto: Instagram printskrin

 

- Viđao sam je kada bi šetala, bila je zaista upadljiva pojava. Svojevremeno se predstavljala kao menadžerka filijale - rekao je anonimni izvor.

Kako prenosi Bild, jedno je sigurno - novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom.

Daljom istragom biće utvrđeno kako je to izvela, te da li je imala pomagača "iznutra".

Foto: Instagram printskrin

 

Osumnjičena žena je visoka 174 centimetra, plavozelenih očiju i plave kose. Ima nekoliko tetovaža po celom telu, posebno na rukama. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".