Стефан Бонар, некадашњи амерички рвач, ММА борац и члан Куће славних, преминуо у 46. години, пренели су светски медији.

Био је један од учесника првог серијала ТУФ (Тхе Ултимате Фигхтер).

Стефан Бонар, познат по надимку "Амерички психо", члан је Куће славних, некадашњи амерички рвач и ММА борац. Већи део каријере се такмичио у полутешкој категорији, а УФЦ каријеру Бонар је завршио је са 15 победа и девет пораза.

 

Како су објавили амерички медији, борцу је изненада отказало срце на послу.

- Стефан Бонар је један од најважнијих бораца који су икада крочили у октагон. Његова борба са Форестом Грифином је променила овај спорт и он сигурно никада неће бити заборављен. Навијачи су га увек волели због тога што им је увек давао оно најбоље од себе. Нека почива у миру - рекао је Дејна Вајт, први човек УФЦ организације, који се иначе међу првима и опростио од легендарног спортисте.

Са Форестом Грифином је у финалу имао једну од најбољих борби у историји такмичења, па је Бонар упркос поразу након пружене фантастичне борбе добио награду и УФЦ уговор.

У каријери је одрадио 26 борби као професионалац, 15 у УФЦ и једну у Белатору. Дебитовао је 2001. године, а до УФЦ је стигао осам борби касније. Ушао је у УФЦ са скором 7-1, изгубио је од Грифина, а онда везао три победе заредом.

Борио се против Андерсона Силве на УФЦ 153, ипак уследио је пад на допинг тесту, па је отишао у пензију. Убрзо се вратио 2014. године када је у Белатору одуком судија поражен од Тита Ортиза.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".