Матео Елми, младић који се лечио на истиој клиници као и Синиша Михајловић отворио је душу за "Ресто дел Карлино" и описао тренутке које је делио са једним од највећих српских фудбалера.

Популарни Миха је средином 2019. године открио да болује од леукемије и само неколико дана касније на клиници "Сант Орсола" у Болоњи кренуо са терапијама.

Михину судбину у том тренутку делио је и Матео (22) којег је смрт српског тренера много погодила. На сахрану је дошао у дресу Болоње који му је легендарни Србин и поклонио.

- Морао сам да будем тамо. Михајловића сам упознао у септембру 2019. Он је био суочен с првим делом своје битке, а ја сам се већ борио. Тад сам био у болници на прегледима, а др Казадеи, знајући да сам навијач Болоње, одлучио је да ме орасположи. Одвео ме је на спрат где је био Синиша и упознао с њим - открио је Матео, а потом описао и сам тренутак упознавања:

- Био је то диван сусрет, мало смо ћаскали, а онда ме је потапшао по рамену. Тај тренутак ми је дао велику снагу. Онда је Синиша извадио Болоњин дрес потписан од њега и целог тима и поклонио ми је - рекао је Матео.

Фото: ЕПА

 

 

- Нисам веровао да ћу га носити на Синишиној сахрани. Када сам чуо за његову смрт, нисам веровао. Рекао сам себи: Али како се то догодило тако јакој особи? За мене је то било немогуће. Осећао сам страшан страх и неправду. Говорио је о болести без филтера, што није лако. Сигуран сам да је тако свима дао снагу и јасно ставио до знања шта је заиста важно - истакао је Матео, иначе студент Политехничког факултета у Милану.

Матео се присетио и последњег сусрета са Михајловићем.

- Био је кратко, два минута, али сам и то ценио. Био ми је на располагању иако му није било добро. Дао ми је више снаге у тих неколико малих тренутака него што сам добио у хиљаду других дана. Срећан сам што сам га познавао.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".