Милан Лаћа Радуловић је у разговору с блиском особом приликом организације сахране мајке Марине Туцаковић изразио жељу да једног дана буде сахрањен у најужем кругу породице, поред брата Милоша и мајке, без велике помпе, пише Курир.

Фото: АТА имагес

 

 

Синовљеву жељу је знао и његов неутешни отац Александар Фута Радуловић, који је и даље при ставу да се сахрана обави у кругу најмилијих, али је у потпуности свестан да је то готово немогућа мисија и да медији прате сваки тренутак ове трагедије од када се за њу сазнало.

- Лаћа је често говорио о смрти и није се плашио те теме. Сећам се када смо организовали Маринину сахрану, он је инсистирао на томе да се све обави у најужем кругу, али и да се строго поштују све епидемиолошке мере које су тада биле на снази. Тад ми је рекао и да он не жели безброј људи на свом погребу, јер многи од њих нису били ту кад им је било потребно, па их не жели ни на сахрани - прича наш саговорник, па наставља:

- С годинама је број људи с којима се дружио и био у контакту свео на минимум. Он се грозио таквих ствари. Сећам се тачно његових речи: "Не желим на мом испраћају у вечност лицемере и позере. Долазе на сахране само да би били виђени, а овако их нигде нема." Нажалост, судбина је хтела да се придружи брату и мајци после мало више од годину дана. Као да је нешто предосетио. Језиво... - испричао нам је извор близак породици.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Tvrda Priča / Nešto Drugačije

 

 

Иначе, како би избегао медије на аеродрому и читаву гунгулу око преноса Лаћиног тела из Тел Авива у Београд, што би му додатно нарушило иовако тешко здравствено стање, Фута је успео да уз помоћ надлежних органа издејствује да тело његовог сина у Београд буде допремљено у петак у раним јутарњим часовима, уместо у недељу, како је првобитно било планирано. Ковчег с посмртним остацима је на београдски аеродром допремљен летом из Истанбула, одакле је дан раније стигао из Израела.

 

Како Фута није желео да се изврши обдукција како би се одредио тачан узрок Лаћине смрти, текстописац ће бити сахрањен у уторак. Опело ће почети тачно у подне, а биће сахрањен у 12.30 часова, након што пријатељи изјаве саучешће Фути и члановима даље породице.

(Курир)
 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".