Како каже извор, Љ. Н. је наводно потегао оружје на супругу, јер је био бесан због тога што је дошла у кафану, у којој је он пио с друштвом, да га тражи и том приликом га "осрамотила".

Осумњичени је кобног дана, подсетимо, у суботу око 13.40 сати у селу код Велике Плане отишао заједно са својом женом у град, али је он свратио у кафану, док је она отишла у куповину и код фризера и са комшиницом се вратила кући. Очевидац убиства је заправо та комшиница, која је њихова дугогодишња пријатељица која им је и чувала кућу док су деценијама живели и радили у Француској.

- Кобног дана супружници су пошли до града, а план је био да он узме печење из локалног ресторана како би касније уз свечани ручак са пријатељима прославили 40 година брака. Међутим, осумњичени је, док је чекао печење, отишао у кафану и засео - каже наш саговорник и додаје:

- Кад је жена завршила са куповином и фризером, наводно се наљутила кад је схватила да је Љубодраг остао у кафани уместо да печење донесе кући. Упала је у кафану и почела да виче на њега и то пред свим гостима.

Наш саговорник каже да се Љ. Н. шокирао кад је видео жену на вратима кафане.

- Он је тада наводно, полудео, али се исконтролисао и остао је смирен иако му је жена говорила: "Пијанице, опет си у кафани? Иди кући, не брукај се више, само пијаш." Након њених речи настао је тајац и нико није ништа рекао, а он јој је само рекао: "Ајде иди кући" - каже наш извор из истраге и наставља:

- Осумњичени је, према речима гостију кафане, буквално позеленео од муке. Није ништа рекао када му је жена отишла из објекта и покушавао је да се прави да се ништа није догодило.

Како наводи извор, Љ. Н. је убрзо потом дошао у породичну кући и напао Миланку зашто је долазила у кафану да га брука. Почела је жестока свађа међу супружницима, и то наочиглед комшинице.

- Почели су да се вређају и викали су једно на друго. У једном тренутку супруг је љутито изашао из просторије, а жена је мислила да је отишао да охлади главу, као и сваки пут кад се посвађају - каже саговорник и додаје:

- Међутим, он се вратио са старим карабином и с врата пуцао у жену, коју је један хитац погодио у стомак. Пала је као покошена, док је несрећна комшиница занамела од језивог призора.

Како Курир сазнаје, комшиница која је очевидац злочина после свега је доживела инфракт.

- Несрећница је доживела стрес, и не може да се опорави од шока који је доживела. Гледала је како јој дојучерашњи пријатељ убија жену док она седи и пије кафу. Од суботе је деца воде код лекара, а онда је установљено да је доживела инфракт и сад је под терапијама - каже саговорник.

Па да подсетимо, Љ. Н. је из ловачке пушке убио супругу М. Н. на прослави 40 година брака, а два дана касније спремали су се за славу Свети Никола, али и женин одлазак у пензију.

Осумњичени се на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву бранио ћутањем, а после хапшења измерена су му чак два промила алкохола у крви.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".