Kako kaže izvor, LJ. N. je navodno potegao oružje na suprugu, jer je bio besan zbog toga što je došla u kafanu, u kojoj je on pio s društvom, da ga traži i tom prilikom ga "osramotila".

Osumnjičeni je kobnog dana, podsetimo, u subotu oko 13.40 sati u selu kod Velike Plane otišao zajedno sa svojom ženom u grad, ali je on svratio u kafanu, dok je ona otišla u kupovinu i kod frizera i sa komšinicom se vratila kući. Očevidac ubistva je zapravo ta komšinica, koja je njihova dugogodišnja prijateljica koja im je i čuvala kuću dok su decenijama živeli i radili u Francuskoj.

- Kobnog dana supružnici su pošli do grada, a plan je bio da on uzme pečenje iz lokalnog restorana kako bi kasnije uz svečani ručak sa prijateljima proslavili 40 godina braka. Međutim, osumnjičeni je, dok je čekao pečenje, otišao u kafanu i zaseo - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Kad je žena završila sa kupovinom i frizerom, navodno se naljutila kad je shvatila da je LJubodrag ostao u kafani umesto da pečenje donese kući. Upala je u kafanu i počela da viče na njega i to pred svim gostima.

Naš sagovornik kaže da se LJ. N. šokirao kad je video ženu na vratima kafane.

- On je tada navodno, poludeo, ali se iskontrolisao i ostao je smiren iako mu je žena govorila: "Pijanice, opet si u kafani? Idi kući, ne brukaj se više, samo pijaš." Nakon njenih reči nastao je tajac i niko nije ništa rekao, a on joj je samo rekao: "Ajde idi kući" - kaže naš izvor iz istrage i nastavlja:

- Osumnjičeni je, prema rečima gostiju kafane, bukvalno pozeleneo od muke. Nije ništa rekao kada mu je žena otišla iz objekta i pokušavao je da se pravi da se ništa nije dogodilo.

Kako navodi izvor, LJ. N. je ubrzo potom došao u porodičnu kući i napao Milanku zašto je dolazila u kafanu da ga bruka. Počela je žestoka svađa među supružnicima, i to naočigled komšinice.

- Počeli su da se vređaju i vikali su jedno na drugo. U jednom trenutku suprug je ljutito izašao iz prostorije, a žena je mislila da je otišao da ohladi glavu, kao i svaki put kad se posvađaju - kaže sagovornik i dodaje:

- Međutim, on se vratio sa starim karabinom i s vrata pucao u ženu, koju je jedan hitac pogodio u stomak. Pala je kao pokošena, dok je nesrećna komšinica zanamela od jezivog prizora.

Kako Kurir saznaje, komšinica koja je očevidac zločina posle svega je doživela infrakt.

- Nesrećnica je doživela stres, i ne može da se oporavi od šoka koji je doživela. Gledala je kako joj dojučerašnji prijatelj ubija ženu dok ona sedi i pije kafu. Od subote je deca vode kod lekara, a onda je ustanovljeno da je doživela infrakt i sad je pod terapijama - kaže sagovornik.

Pa da podsetimo, LJ. N. je iz lovačke puške ubio suprugu M. N. na proslavi 40 godina braka, a dva dana kasnije spremali su se za slavu Sveti Nikola, ali i ženin odlazak u penziju.

Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu branio ćutanjem, a posle hapšenja izmerena su mu čak dva promila alkohola u krvi.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".