Некадашњи капитен Партизана и кошаркаш Будућности, чачанског Борца и Босне, преминуо је три дана након што је непознати нападач пуцао на њега на паркингу испред дворане "Александар Николић".

Харис Бркић је рођен 24. јула 1974. године у Сарајеву. Кошарком је почео да се бави са 10 година, када је почео са тренинзима у КК Босна. Са свега седамнаест година, Бркић 1992. године прелази у Партизан одакле је позајмљен Борцу из Чачка.

У редовима чачанског тима, Бркић је одиграо своје прве минуте у сениорској конкуренцији, након чега је убрзо уследио повратак у Партизан, где је за шест сезона освојио три титуле шампиона државе и три национална купа.

У сезони 1997/98, Харис је био капитен тима који се пласирао на "финал фоур" у Барселони. У сезони 1999/00, Бркић је играо за подгоричку Будућност, тим у којем је започео и сезону 2000/01.

После неколико недеља, Харис се из Подгорице вратио у свој Партизан. Ипак, кобног 12. децембра 2000. године се десио напад ватреним оружијем на Хариса и његово срце је престало да куца три дана касније.

На "југу" ће се увек певати: "отиш'о си Харисе остала је туга, увек ће те волети Гробари са Југа".

Такође, у знак сећања на Хариса Бркића – Босна, Борац, Будућност и Партизан, клубови за које је наступао, сваког лета организују меморијални турнир за млађе селекције.

(Курир спорт)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".