Он се у притвору налазио од 27. јула због сумње да је ножем усмртио три године млађу супругу Ивану Радулов.

У Управи за извршење кривичних санкција наводе да је Максимовић око два сата после поноћи бријачем себи нанео повреде по врату и надлактицама.

- Хитна помоћ је одмах реаговала, али, нажалост, није му било помоћи - наводе у Управи.

- Завод је одмах обавестио суд, полицију, тужилаштво, а тело је пренето у Институт за судску медицину на обдукцију.

Фото: Приватна архива

 

Максимовићу, како незванично сазнајемо, ово није био први пут да покуша себи да прекрати живот. На готово идентичан начин је и у ноћи између 22. и 23. јула око поноћи, у дворишту породичне куће у Улици цара Лазара у Футогу, где је претходно са више убода ножем убио супругу Ивану, покушао самоубиство. Када је стигла полиција и наредила му да баци нож, сечивом је себи пререзао грло. Због тих повреда је неколико дана био у болници, а по изласку 27. јула је био приведен у Тужилаштво, на чији предлог му је суд одредио притвор. Он се од тада налазио иза решетака, а притвор му је последњи пут био продужен до 22. децембра.

Наредбом о спровођењу истраге Вишег јавног тужилаштва њему су се на терет стављали тешко убиство и насиље у породици. Истрага о злочину у Футогу још није завршена.

Трагедији је, како је за "Новости" после немилог догађаја сведочио њихов син, претходила свађа између родитеља. Миле и Ивана су се те суботе, готово целог дана расправљали, а највише због новца. Због брачних размирица у дому Максимовића, тог дана је интервенисала и полиција, а после њиховог одласка, ситуација се привидно смирила, а онда се догодио крвави злочин. Миле је, како се сумња, са више убода ножем усмртио Ивану.

Фото: Приватна архива

 

Према ономе што је син испричао, његова сестра је покушала да заштити мајку, ударала је оца кломпом, али када је угледала нож у његовој руци, некако је успела да побегне.

Претила вишедеценијска казна

Максимовићу је притвор био одређен и продужаван због околности које су указивале да би могао да омета поступак утицањем на сведоке и да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело. Поред тога, за кривично дело које му се стављало на терет прописана је казна већа од десет година.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".