On se u pritvoru nalazio od 27. jula zbog sumnje da je nožem usmrtio tri godine mlađu suprugu Ivanu Radulov.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija navode da je Maksimović oko dva sata posle ponoći brijačem sebi naneo povrede po vratu i nadlakticama.

- Hitna pomoć je odmah reagovala, ali, nažalost, nije mu bilo pomoći - navode u Upravi.

- Zavod je odmah obavestio sud, policiju, tužilaštvo, a telo je preneto u Institut za sudsku medicinu na obdukciju.

Foto: Privatna arhiva

 

Maksimoviću, kako nezvanično saznajemo, ovo nije bio prvi put da pokuša sebi da prekrati život. Na gotovo identičan način je i u noći između 22. i 23. jula oko ponoći, u dvorištu porodične kuće u Ulici cara Lazara u Futogu, gde je prethodno sa više uboda nožem ubio suprugu Ivanu, pokušao samoubistvo. Kada je stigla policija i naredila mu da baci nož, sečivom je sebi prerezao grlo. Zbog tih povreda je nekoliko dana bio u bolnici, a po izlasku 27. jula je bio priveden u Tužilaštvo, na čiji predlog mu je sud odredio pritvor. On se od tada nalazio iza rešetaka, a pritvor mu je poslednji put bio produžen do 22. decembra.

Naredbom o sprovođenju istrage Višeg javnog tužilaštva njemu su se na teret stavljali teško ubistvo i nasilje u porodici. Istraga o zločinu u Futogu još nije završena.

Tragediji je, kako je za "Novosti" posle nemilog događaja svedočio njihov sin, prethodila svađa između roditelja. Mile i Ivana su se te subote, gotovo celog dana raspravljali, a najviše zbog novca. Zbog bračnih razmirica u domu Maksimovića, tog dana je intervenisala i policija, a posle njihovog odlaska, situacija se prividno smirila, a onda se dogodio krvavi zločin. Mile je, kako se sumnja, sa više uboda nožem usmrtio Ivanu.

Foto: Privatna arhiva

 

Prema onome što je sin ispričao, njegova sestra je pokušala da zaštiti majku, udarala je oca klompom, ali kada je ugledala nož u njegovoj ruci, nekako je uspela da pobegne.

Pretila višedecenijska kazna

Maksimoviću je pritvor bio određen i produžavan zbog okolnosti koje su ukazivale da bi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke i da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo. Pored toga, za krivično delo koje mu se stavljalo na teret propisana je kazna veća od deset godina.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".