Васић се терети да је извршио кривично дело трговина људима. Он је, подсетимо, заједно са својим конобаром Ј. Ј. (62) ухапшен у марту због сумње да је у тајним собама за оргије, које су се налазиле у његовом локалу, приморавао девојке да се баве проституцијом.

- На суђењу које је одржано у петак саслушана су три сведока, од којих су два била госта кафане. Они су у свом исказу у суду објаснили како и на који начин им је конобар нудио сексуалне услуге жена - каже извор упознат са случајем и додаје:

- Један од сведока је рекао: "Користио сам сексуалне услуге девојака које су биле задужене за проституцију у овој кафани. Услуге је нудио конобар. " Овај сведок је описао и како је функционисала шема проституције, али и како су сви локалци знали да се у кафани дешавају оргије.

Хапшен и раније због подвођења девојака

Иначе, осумњичени Васић стари је знанац полиције, а због посредовања у проституцији хапшен је и 2012. и 2010. Познат је и по надимку "прва фризура Србије" и "најпознатији смедеревски макро".

- Прошлог пута када је ухапшен, 2012. године, сумњало се да су му помагали конобари и припадник обезбеђења који су подводили "егзотичне" плесачице, такође у његовој кафани. Очигледно је да је исти систем рада задржао и сада - подсећа извор:

- Он је тада ангажовао шест девојака које су наводно биле запослене као плесачице, а заправо су гостима пружале сексуалне услуге. Процењује се да је дневни промет локала био 500 евра, а да је укупно зарадио 25.000 евра од

Наш саговорник каже да је на следећем рочишту остало да се испита осам сведока, који ће испричати своја сазнања о томе шта се дешавало у кафани.

Иначе, Љубиша Васић се нашао на удару полиције и у октобру ове године, када је полиција у његовом пет-шопу у Смедереву пронашла мајмуна за ког није имао папире, па је одузет и њему се на терет ставља да је извршио кривично дело уништење, оштећење, изношење у иностранство и уношење у Србију заштићеног природног добра.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".