Vasić se tereti da je izvršio krivično delo trgovina ljudima. On je, podsetimo, zajedno sa svojim konobarom J. J. (62) uhapšen u martu zbog sumnje da je u tajnim sobama za orgije, koje su se nalazile u njegovom lokalu, primoravao devojke da se bave prostitucijom.

- Na suđenju koje je održano u petak saslušana su tri svedoka, od kojih su dva bila gosta kafane. Oni su u svom iskazu u sudu objasnili kako i na koji način im je konobar nudio seksualne usluge žena - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

- Jedan od svedoka je rekao: "Koristio sam seksualne usluge devojaka koje su bile zadužene za prostituciju u ovoj kafani. Usluge je nudio konobar. " Ovaj svedok je opisao i kako je funkcionisala šema prostitucije, ali i kako su svi lokalci znali da se u kafani dešavaju orgije.

Hapšen i ranije zbog podvođenja devojaka

Inače, osumnjičeni Vasić stari je znanac policije, a zbog posredovanja u prostituciji hapšen je i 2012. i 2010. Poznat je i po nadimku "prva frizura Srbije" i "najpoznatiji smederevski makro".

- Prošlog puta kada je uhapšen, 2012. godine, sumnjalo se da su mu pomagali konobari i pripadnik obezbeđenja koji su podvodili "egzotične" plesačice, takođe u njegovoj kafani. Očigledno je da je isti sistem rada zadržao i sada - podseća izvor:

- On je tada angažovao šest devojaka koje su navodno bile zaposlene kao plesačice, a zapravo su gostima pružale seksualne usluge. Procenjuje se da je dnevni promet lokala bio 500 evra, a da je ukupno zaradio 25.000 evra od

Naš sagovornik kaže da je na sledećem ročištu ostalo da se ispita osam svedoka, koji će ispričati svoja saznanja o tome šta se dešavalo u kafani.

Inače, LJubiša Vasić se našao na udaru policije i u oktobru ove godine, kada je policija u njegovom pet-šopu u Smederevu pronašla majmuna za kog nije imao papire, pa je oduzet i njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".