Републички хидрометеролошки завод упозорио је да се вечерас и у току ноћи ка четвртку, на подручју источне Србије очекују мешовите падавине - ледена киша и снег.

Местимично се очекује стварање снежног покривача висине од пет у нижим до 15 центиметара у вишим пределима, навео је РХМЗ.

- Данас јутро хладно уз слаб мраз, а мешовите падавине (снег и киша, која се по појединим котлинама може ледити на тлу) очекују се још на југу и истоку Србије. У току дана углавном суво, а ново јаче наоблачење са југозапада (од 10 до 20 мм за 24 х) очекује се увече и у току ноћи ка четвртку - саопштили су из РХМЗ.

У већини предела ће услед пораста температуре падати киша, док се у источној Србији очекују ледена киша и снег уз стварање снежног покривача висине од 5 до 15 цм. У кошавском подручју дуваће умерен и јак, на југу Баната олујни југоисточни ветар.

Време у наредним данима

У четвртак ујутро очекује се престанак падавина, а у току дана суво и топлије уз делимично разведравање и краткотрајно слабљење ветра.

- У петак поново ветровито и осетно топлије са максималним температурама од 6 °Ц у Тимочкој Крајини до 18 °С у западној, централној и јужној Србији - уз променљиву облачност киша и локални пљускови са грмљавином очекују се у Војводини. Наоблачење с кишом у суботу ће се проширити на све крајеве, а уз нагли пад температуре киша ће на северу и западу краткотрајно прећи у снег. Почеће да дува умерен и јак северозападни ветар - наводи РХМЗ.

У недељу суво и хладно, а почетком наредне седмице мало топлије уз појачање југоисточног ветра у кошавском подручју.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".