Георги Генов, директор ХОРЕС-а, каже да је предлог да корисници 2023. године добијају пет хиљада динара мање него ове године јер би на тај начин већи број њих остварио право на могућност за ову помоћ државе.

- Тако би лимит зараде од 70.000 динара био повећан на 90.000 - објаснио је Генов гостујући на ТВ Првој, и додао да интересовање наших гостију за домаће дестинације не јењава ни током зимских месеци.

Да подсетимо, ове године грађани су добили ваучере у вредности од 15.000 динара.

-  Акција доделе ваучера одиграла је важну улогу у промоцији значаја категоризације и пријаве у систем е-туриста јер су угоститељи схватили да се исплати пословати у складу са законом - нагласио је раније министар туризма и омладине Хусеин Мемић  и додао да ће Министарство туризма и омладине, у сарадњи са другим државним органима, и следеће године наставити да подстиче легално пословање свих субјеката у туристичкој привреди, као и да ће један од приоритета бити нулта толеранција  на сиву економију како би била сузбијена нелојална конкуренција свим угоститељима који редовно измирују своје обавезе према држави и послују у складу са законом.

(Србија данас)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".