Republički hidrometerološki zavod upozorio je da se večeras i u toku noći ka četvrtku, na području istočne Srbije očekuju mešovite padavine - ledena kiša i sneg.

Mestimično se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od pet u nižim do 15 centimetara u višim predelima, naveo je RHMZ.

- Danas jutro hladno uz slab mraz, a mešovite padavine (sneg i kiša, koja se po pojedinim kotlinama može lediti na tlu) očekuju se još na jugu i istoku Srbije. U toku dana uglavnom suvo, a novo jače naoblačenje sa jugozapada (od 10 do 20 mm za 24 h) očekuje se uveče i u toku noći ka četvrtku - saopštili su iz RHMZ.

U većini predela će usled porasta temperature padati kiša, dok se u istočnoj Srbiji očekuju ledena kiša i sneg uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 15 cm. U košavskom području duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar.

Vreme u narednim danima

U četvrtak ujutro očekuje se prestanak padavina, a u toku dana suvo i toplije uz delimično razvedravanje i kratkotrajno slabljenje vetra.

- U petak ponovo vetrovito i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 6 °C u Timočkoj Krajini do 18 °S u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji - uz promenljivu oblačnost kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u Vojvodini. Naoblačenje s kišom u subotu će se proširiti na sve krajeve, a uz nagli pad temperature kiša će na severu i zapadu kratkotrajno preći u sneg. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar - navodi RHMZ.

U nedelju suvo i hladno, a početkom naredne sedmice malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".