Ружица Сокић и њен супруг, Мирослав Лукић, економиста по професији, провели су неколико деценија у великој љубави, али наследнике нису имали.

- Жеља за каријером је највише утицала на то да прихватим чињеницу да никада нећу имати дете. Бојала сам се да застанем, а и плашила сам се порођаја - искрено је говорила Ружица.

Велика уметница била је тешко болесна, а недуго након што су открили да болује од Алцхајмера који ју је изједао, преминула је.

Фото: П. Митић

 

- Није схватала да је болесна. Ни ја нисам препознао да је толико болесна. Имала је операцију 2012. године и уследила је неугодна ситуација. Требало је да оде на рехабилитацију, тада више није играла. Покушала је да одигра још једну представу у јануару 2013. године. Мучила се с њом доста. Није могла да се сети текста, па је имала шаптача - овако је о њеним последњим данима говорио њен супруг.

Посетили су бројне лекаре у Београду, како би јој што више олакшали тегобе које јој је та тешка болест задавала.

Фото: Н.Фифић

 

- Било је јасно да се са њом нешто дешава, али смо мислили да је то донекле нормално за људе у тим годинама. Некад се то зове деменција, некада Алцхајмер. Хвала богу, није се дуго мучила. То су болести које могу да трају и да буду мучење - говорио је он.

Њен супруг Мирослав Мики Лукић, основао је Фондацију која сваког 14. децембра, на дан рођења Ружице Сокић, додељује награду која има за циљ да подржи младе ствараоце и развој културе.

- Само да ме не заборавиш - биле су наводно последње речи Ружице Сокић пре него што је преминула. Упутила их је супругу Мирославу Лукићу, са којим је провела пола живота, пише Хелло.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".