Без обзира на то што је ушао у осму деценију живота и лагано се ближи деветој, глумац Раде Шербеџија врло добро се држи у односу на број година. Раде је још увек активан у филмској индустрији, у позоришту не прави изузетке ни паузе, приређује концерте, бави се и спортом.

Такође не пропушта породичне догађајее које му ћерке и унуци приређују. Шербеџија испуњава сваки део живота, можда чак и више него када је са 25 година био у пуној снази, на сву срећу здравље му то дозвољава. Здравље Радета Шербеџије упркос великом животном стажу, искуствима и изазовима за сваку је похвалу. Како би његово здравље ишло узлазно путањом, супруга Ленка Удовички је заслужна за добру физичку форму и дух.  

Фото: З. Кнежевић

 

Раде се присетио једне незгоде из давних дана која је оставила последице. У интервјуу за српске медије пред најновији концерт он се баш присетио једне.

- Живот је наш кратак и брзо прође и не окренеш се а већ ухватиш неку старост. Зато ја не желим да пристанем на то. Желим задржати време под мојом контролом, онако како га осећам. Не верујем да ћу као мој отац живети 104 године, али све док живим желим бити активан. Не ради се само о глуми. У свему још желим да учествујем, иако ме све спречава у томе. Имам бол у крстима и десном рамену као последицу повреде врата при паду у Тихом океану кад ме један талас забио на дно главом, био сам на дасци. Једва сам остао жив. Али не дам се, не признајем бол, мада ме боли цело тело - изјавио је Раде и свима јасно поручио да није још за пензију, та  да ћемо се његових пројеката тек нагледати и наслушати.

(Стори)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из породичног дома - Лидија Вукићевић, 1989. године

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".