Француска је дошла у вођство већ у 17. минуту фантастичним поготком младог фудбалера Реал Мадрида Аурелијена Тчоуаменија. Ипак, након што су "триколори" постигли погодак, све се окренуло. 

Енглеска је већим делом утамице била бољи противник и своју бољу игру крунисали су са беле тачке у 54. минуту утакмице. Стрелац је био Хари Кејн. Након поравнања резултата, Енглези су и даље била боља екипа на терену, али су ипак Французи први дошли до другог поготка. 

Играо се 78. минут када је рекордер француске репрезентације Оливије Жиру сјајно погодио главом поред Харија Мегвајера. 

Фото: Танјуг/АП

 

Прилику за ново изједначење Енглеза пропустио је Хари Кејн, који је постао прави трагичар вечери након што је промашио пенал досуђен након фаула Теа Ернандеза.

Фото: Танјуг/АП

 

Нападач Тотенхема узео је кратак залет, а након тога је лоптом пребацио цео гол који је бранио Уго Лорис. Капитен "горди албиона" је овим промашајем постао предмет шале на друштвеним мрежама, а у сипању соли на рану Кејну укључио се и један српски Суперлигаш. 

Фото: ЕПА

 

Наиме, на званичном Твитер налогу фудбалског клуба Јавор Матис из Ивањице осванула је занимљива порука упућена управо Хари Кејну. 

- Хари, хватамо је у Ивањици и враћамо брзом поштом - поручили су фудбалеру из Јавора.

Након тога, Ивањичани су навели да су послали лопту и да она стиже кући. Наравно, ово је шала на енглески рачун због њихове познате парола Ит'с цоминг хоме!, којом већ годинама најављују титуле на великим фудбалским такмичењима.

 

 

ФК Јавор Матис такмичи се у МоцарБет Суперлиги Србије, а на зимску паузу, узроковану одржавањем Мундијала у Катару, отишли су на 14. месту на табели. 

 

Standings provided by Sofascore

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".