Francuska je došla u vođstvo već u 17. minutu fantastičnim pogotkom mladog fudbalera Real Madrida Aurelijena Tčouamenija. Ipak, nakon što su "trikolori" postigli pogodak, sve se okrenulo. 

Engleska je većim delom utamice bila bolji protivnik i svoju bolju igru krunisali su sa bele tačke u 54. minutu utakmice. Strelac je bio Hari Kejn. Nakon poravnanja rezultata, Englezi su i dalje bila bolja ekipa na terenu, ali su ipak Francuzi prvi došli do drugog pogotka. 

Igrao se 78. minut kada je rekorder francuske reprezentacije Olivije Žiru sjajno pogodio glavom pored Harija Megvajera. 

Foto: Tanjug/AP

 

Priliku za novo izjednačenje Engleza propustio je Hari Kejn, koji je postao pravi tragičar večeri nakon što je promašio penal dosuđen nakon faula Tea Ernandeza.

Foto: Tanjug/AP

 

Napadač Totenhema uzeo je kratak zalet, a nakon toga je loptom prebacio ceo gol koji je branio Ugo Loris. Kapiten "gordi albiona" je ovim promašajem postao predmet šale na društvenim mrežama, a u sipanju soli na ranu Kejnu uključio se i jedan srpski Superligaš. 

Foto: EPA

 

Naime, na zvaničnom Tviter nalogu fudbalskog kluba Javor Matis iz Ivanjice osvanula je zanimljiva poruka upućena upravo Hari Kejnu. 

- Hari, hvatamo je u Ivanjici i vraćamo brzom poštom - poručili su fudbaleru iz Javora.

Nakon toga, Ivanjičani su naveli da su poslali loptu i da ona stiže kući. Naravno, ovo je šala na engleski račun zbog njihove poznate parola It's coming home!, kojom već godinama najavljuju titule na velikim fudbalskim takmičenjima.

 

 

FK Javor Matis takmiči se u MocarBet Superligi Srbije, a na zimsku pauzu, uzrokovanu održavanjem Mundijala u Kataru, otišli su na 14. mestu na tabeli. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".