Након изненадне смрти америчког новинара Гранта Вала (48) на Светском првенству у Катару, сада је преминуо и други новинар.

Према писању страних медија, катарски фоторепортер Калид ал-Мислам преминуо је јуче по још увек неразјашњеним околности. Ову вест потврдила је и позната арапска новинска кућа.

- Ал-Мислам, Катарац, изненада је преминуо док је извештавао о Светском првенству у фудбалу у Катару 2022. Верујемо у Алахову милост и опрост према њему, а његовој породици изражавамо најдубље саучешће - наводи се у овјави Гулф Тајмса.

Вест је потврдила Ал Касс ТВ, за коју је Ал-Мислам радио, али његова смрт је само кратко поменута у живом програму, без изношења додатних детаља.

Подсетимо, само два дана раније преминуо је познати спортски амерички новинар. Грант Вал је колабирао током четвртфиналне утакмице између Аргентине и Холандије. 

Валов агент Тим Сканлан тврди да се познати новинар данима није добро осећао.

- Није добро спавао, па сам га питао је ли пробао узети мелатонин или нешто слично. Рекао је: "Само желим да се мало опустим" - испричао је Сканлан у телефонском разговору за Њујорк Тајмс.

Фото: принтскрин Инстаграм/direttacalciomercato

 

Из Катара је Вал извештавао сваки дан, а свакодневно су излазили и његови поддасти. На почетку Светског првенства привукао је пажњу светске јавности јер је на утакмици између Велса и САД-а носио мајицу дугиних боја, у знак подршке ЛГБТQ заједници. Као што је познато, хомосексуалност је у Катару криминализована. Вал је написао да га је обезбеђење на стадиону задржали 25 минута, говорећи му да је његова мајица политичка и да је мора скинути. Вал је то одбио, а на крају му се шеф обезбеђења извинио и пустио га на стадион.

Вал је поделио интересантну слику пред почетак Мундијала у Катару. Наиме, он се на аеродрому у Дохи сликао са легендарним Бором Милутиновићем. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grant Wahl (@grant_wahl)