Воји Брајовићу је 2020. године припала почасна титула лауреата признања које носи име по глумачком барду Павлу Вуисићу, које му је доделило Удружење филмских глумаца Србије на Филмским сусретима у Нишу, те се 71-годишњи глумац тада присетио дружења са покојним колегом.

Фото: АТА имагес

 

 

Њих двојица су се упознали 1971. године приликом Војиног дебија у ТВ филму "Шешир професора Косте Вујића", у ком је Вуисић играо главну улогу, а Брајовић математичара Михајла Петровића - Мику Аласа.

- Још тада сам увидео какав је Паја професионалац и перфекциониста. Неколико година касније, када смо снимали "Поробџије" у Мостару, засели смо у паузи, дружили се, причали, нешто сам се замислио и рекао му: "Ја сам, у ствари, схватио какав си ти штребер!" Људи су веровали да он то тако лако ради, да не глуми него да живи своје улоге, али он је био одговоран и студиозан - почео је присећање глумац за "Глорију".

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

- Питао ме је: "Како то мислиш - штребер?" Објаснио сам му да се сећам да смо у "Шеширу" једну сцену снимали 17 пута. У тој сцени ја свирам виолину, Милан Цаци Михаиловић пева, а Павле стоји. Његов задатак је био само да нас слуша. 17 пута нас је враћао да поновимо кадар јер није био задовољан собом како нас слуша - додао је Воја.

- На то је имао спреман одговор: "Знаш, ја немам децу, али постоје деца којој се чини да је добро ово што ја данас радим и нећу да се сутра разочарају".

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".