Роберто Гуалтиери, градоначелник Рима, описао је пуцњаву као тешку епизоду насиља и најавио сазивање хитног састанка. Осумњичени 57-годишњи мушкарац тренутно је у притвору. Према писању медија, он је у прошлости имао озбиљне сукобе са неким члановима одбора, а ти спорови би такође могли да стоје иза актуелног инцидента.

Луциана Циорба, потпредседница комитета, која је била у кафићу у округу Фидене, рекла је за лист Ла Република да је нападач ушао у бар и викнуо "Све ћу вас побити" пре него што је употребио пиштољ. Пре доласка полиције, наводно су га савладали други присутни. Би-Би-Си јавља да се једна од четири повређене особе и даље бори за живот.

У међувремену, позната су и имена жртава. И сама премијерка Ђорђа Мелони рекла је да је једна од жртава њена пријатељица Николета Голисана. Са њом су убијене и Елизабета Силенци и Сабина Сперандио.

У објави на Фејсбуку, Мелони је написала - Николета је била заштитничка мајка, искрена и дискретна пријатељица, снажна и крхка жена у исто време. Али изнад свега, била је професионалац са необичним осећајем дужности... Николета је била мој пријатељ.

- Ово није начин да се умре - рекла је она и додала да је њена другарица такође мајка десетогодишњег дечака.

- Николета је била срећна и лепа у црвеној хаљини коју је пре неколико недеља купила за свој педесети рођендан. За мене ће таква увек бити лепа и срећна - написала је премијерка.

Полиција званично не коментарише мотиве осумњиченог, иначе се наводи да напад нема политичку позадину.

(24ур)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".