Према истраживањима стручњака мушкарци код жена прво примете следећих 10 ствари: 

Осмех и начин како се смеје

Једна од првих ствари које ће сваки мушкарац приметити код вас јесте да ли се смејете, и какав је ваш осмех – да ли је искрен или лажан. Природан, опуштен, заводљив и секси смешак велики је плус који привлачи пажњу и стимулише позитивну реакцију. Жене које се смеју су атрактивније и приступачније. Осмехом шаљу сигнал среће и оптимизма. Са њима је много лакше започети разговор. 

Ако је у питањуу прави мушкарац, он ће се потрудити да код вас измами онај прави смех, што ни мало није лако.

Очи

Још једна ствар коју људи најчешће примете код жена су очи. Не каже се џабе да су "очи огледало душе", то значи да много говоре о некој особи. По очима можете приметити да ли вас неко лаже или говори истину, чак иако га не познајете. Очи су магнет за привлачење непознатих мушкараца.Међутим, постоји један стереотип да мушкарци воле жене са великим детињастим очима. А једно од правила јесте да ако желите да заинтересујете неког мушкарца,успоставите контакт очима неколико секунди.

Фото: Профимедиа

 

 

Коса

Мушкарци примете на жени лепу, здраву и неговану косу. Такође је потребно да знате да већина воли да буде са девојком која има природну и меку коса, која лепо мирише. Фризура и начин на који је носимо је ствар укуса, док неко воли да види дугу косу код жена, некоме више пажње вривуче кратка коса, а многе жене воле да експериментишу са палетом боја.

Мушкарци се плаше свега  што је необично и упечатљиво.

Глас

Иако то неће бити прва ствар којом ће се похвалити својим друговима, сасвим сигурно ће му у глави одзвањати ваш глас, посебно ако му је звучао секси. Глас може моментално променити доживљај о некој особи, може бити привлачан и у складу са дотичном особом, а може деловати и потпуно одбојно, где се слика и тон неће поклопити. Сасвим је сигурно да је мушкарац у свакој прилици свестан боје вашег гласа, али то није нешто на шта можете да утичене и што можете да промените, те будите природни и опуштени приликом упознавања.

Кожа

Мушкарци примете лепу и здраву и неговану кожу код жена. Зато се потрудите да ваша кожа буде мека и глатка. Очистите је и обавезно  хидрирајте ујутру и увече пре спавања. Никада не спавајте са шминком и не заборавите пилинг, и с времена на време посетите козметичара. Осим тога за кожу је веома важно да водите рачуна да довољно спавате и да смањите ниво стреса, као и да уносите што више течности.

Тело

Први утисак и нешто што ће сигурно приметити јесте ваша грађа. За већину мушкараца, телесна тежина није од примарне важности, колико ви мислите да је битна, све је ствар укуса, док неко воли пуније жене, други искључиво траже мршаве. Овај сегмент укључује и ваше облине, мушкарац ће сигурно приметити  ваше груди или задњице, па ће тако искористити и прилику да „оцени“ какви сте по том питању, у складу са тим шта преферирају. Без обзира на то јесте ли груди истакли дубоким деколтеом или задњицу уским фармерицама, или пак и једно и друго знајте да ће он ипак бацити поглед на њих у нади испуњења свих његових сексуалних фантазија.

Већину жена претпостављамо да момци примећују само груди и задњице, што углавном и јесте оно што им прво западне за око. Али, то није све што они примећују. Веровале или не мушкарци примећују и неке друге ствари које нису потпуно физичке природе. Неке од њих наводиму у наредном делу текста.

Стил одевања

Мушкарци примете начин на који се жена облачи, иако мислите да је мода нешто што само жене прате. Иако му неће ништа значити о којој се марки одеће или обуће ради, он ће приметити ваш лични стил одевања Зато је врло битно да имате сопствени имиџ који ће ности поруку и приказати вас у најбољем светлу.  Да ли сте обучени класично, елегантно, опуштено, спортски, све су то подаци које ће он да „упије“ док вас посматра. Иако им то није пресудно, и мушкарци имају тип одевања који им се више или мање допада.

Мирис

Мирис вашег парфема је нешто што ће он јасно да памти и дуго након што се растанете, подсећаће га на жену коју је управо упознао. Велики број мушкараца зна да полуди због мириса неке жене, њеног парфема, или шампона на који јој мирише коса. Уколико миришете другачије и то ће да примете, јер је чуло мириса заправо прво чуло које активира сећање. Што се тиче парфема укуси се разликују, али сви се слажу са чињеницом да не сме бити пренападан и загушљив.

Самопоуздање

Најважније од свега, када се упознајете са неким мушкарцем, јесте да ли остављате утисак особе која зрачи самопоуздањеми енергијом. Ако сте ви сигурни у себе и свесни својих вредности, мушкарац ће то одмах приметити, без обзира на све ваше остале карактеристике, и мане које ће можда запазити.

Колико тога имате заједничког

Уколико је мушкарац заинтересован за везу на дуге стазе, он ће тражити девојку која има сличан смисао за хумор, интересовања и начин живота.