Prema istraživanjima stručnjaka muškarci kod žena prvo primete sledećih 10 stvari: 

Osmeh i način kako se smeje

Jedna od prvih stvari koje će svaki muškarac primetiti kod vas jeste da li se smejete, i kakav je vaš osmeh – da li je iskren ili lažan. Prirodan, opušten, zavodljiv i seksi smešak veliki je plus koji privlači pažnju i stimuliše pozitivnu reakciju. Žene koje se smeju su atraktivnije i pristupačnije. Osmehom šalju signal sreće i optimizma. Sa njima je mnogo lakše započeti razgovor. 

Ako je u pitanjuu pravi muškarac, on će se potruditi da kod vas izmami onaj pravi smeh, što ni malo nije lako.

Oči

Još jedna stvar koju ljudi najčešće primete kod žena su oči. Ne kaže se džabe da su "oči ogledalo duše", to znači da mnogo govore o nekoj osobi. Po očima možete primetiti da li vas neko laže ili govori istinu, čak iako ga ne poznajete. Oči su magnet za privlačenje nepoznatih muškaraca.Međutim, postoji jedan stereotip da muškarci vole žene sa velikim detinjastim očima. A jedno od pravila jeste da ako želite da zainteresujete nekog muškarca,uspostavite kontakt očima nekoliko sekundi.

Foto: Profimedia

 

 

Kosa

Muškarci primete na ženi lepu, zdravu i negovanu kosu. Takođe je potrebno da znate da većina voli da bude sa devojkom koja ima prirodnu i meku kosa, koja lepo miriše. Frizura i način na koji je nosimo je stvar ukusa, dok neko voli da vidi dugu kosu kod žena, nekome više pažnje vrivuče kratka kosa, a mnoge žene vole da eksperimentišu sa paletom boja.

Muškarci se plaše svega  što je neobično i upečatljivo.

Glas

Iako to neće biti prva stvar kojom će se pohvaliti svojim drugovima, sasvim sigurno će mu u glavi odzvanjati vaš glas, posebno ako mu je zvučao seksi. Glas može momentalno promeniti doživljaj o nekoj osobi, može biti privlačan i u skladu sa dotičnom osobom, a može delovati i potpuno odbojno, gde se slika i ton neće poklopiti. Sasvim je sigurno da je muškarac u svakoj prilici svestan boje vašeg glasa, ali to nije nešto na šta možete da utičene i što možete da promenite, te budite prirodni i opušteni prilikom upoznavanja.

Koža

Muškarci primete lepu i zdravu i negovanu kožu kod žena. Zato se potrudite da vaša koža bude meka i glatka. Očistite je i obavezno  hidrirajte ujutru i uveče pre spavanja. Nikada ne spavajte sa šminkom i ne zaboravite piling, i s vremena na vreme posetite kozmetičara. Osim toga za kožu je veoma važno da vodite računa da dovoljno spavate i da smanjite nivo stresa, kao i da unosite što više tečnosti.

Telo

Prvi utisak i nešto što će sigurno primetiti jeste vaša građa. Za većinu muškaraca, telesna težina nije od primarne važnosti, koliko vi mislite da je bitna, sve je stvar ukusa, dok neko voli punije žene, drugi isključivo traže mršave. Ovaj segment uključuje i vaše obline, muškarac će sigurno primetiti  vaše grudi ili zadnjice, pa će tako iskoristiti i priliku da „oceni“ kakvi ste po tom pitanju, u skladu sa tim šta preferiraju. Bez obzira na to jeste li grudi istakli dubokim dekolteom ili zadnjicu uskim farmericama, ili pak i jedno i drugo znajte da će on ipak baciti pogled na njih u nadi ispunjenja svih njegovih seksualnih fantazija.

Većinu žena pretpostavljamo da momci primećuju samo grudi i zadnjice, što uglavnom i jeste ono što im prvo zapadne za oko. Ali, to nije sve što oni primećuju. Verovale ili ne muškarci primećuju i neke druge stvari koje nisu potpuno fizičke prirode. Neke od njih navodimu u narednom delu teksta.

Stil odevanja

Muškarci primete način na koji se žena oblači, iako mislite da je moda nešto što samo žene prate. Iako mu neće ništa značiti o kojoj se marki odeće ili obuće radi, on će primetiti vaš lični stil odevanja Zato je vrlo bitno da imate sopstveni imidž koji će nosti poruku i prikazati vas u najboljem svetlu.  Da li ste obučeni klasično, elegantno, opušteno, sportski, sve su to podaci koje će on da „upije“ dok vas posmatra. Iako im to nije presudno, i muškarci imaju tip odevanja koji im se više ili manje dopada.

Miris

Miris vašeg parfema je nešto što će on jasno da pamti i dugo nakon što se rastanete, podsećaće ga na ženu koju je upravo upoznao. Veliki broj muškaraca zna da poludi zbog mirisa neke žene, njenog parfema, ili šampona na koji joj miriše kosa. Ukoliko mirišete drugačije i to će da primete, jer je čulo mirisa zapravo prvo čulo koje aktivira sećanje. Što se tiče parfema ukusi se razlikuju, ali svi se slažu sa činjenicom da ne sme biti prenapadan i zagušljiv.

Samopouzdanje

Najvažnije od svega, kada se upoznajete sa nekim muškarcem, jeste da li ostavljate utisak osobe koja zrači samopouzdanjemi energijom. Ako ste vi sigurni u sebe i svesni svojih vrednosti, muškarac će to odmah primetiti, bez obzira na sve vaše ostale karakteristike, i mane koje će možda zapaziti.

Koliko toga imate zajedničkog

Ukoliko je muškarac zainteresovan za vezu na duge staze, on će tražiti devojku koja ima sličan smisao za humor, interesovanja i način života.