Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М. Н. (23) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка дела против безбедности јавног саобраћаја.

Сумња се да је он, синоћ око 21.40 часова, на обележеном пешачком прелазу у Булевару краља Александра, аутомобилом марке "ауди" налетео на двадесетчетворогодишњу девојку и двадесетшестогодишњег мушкарца који је подлегао повредама на лицу места, саопштио је МУП.

Према речима очевидаца, момак који је био за воланом изгубио је контролу над возилом и ударио пешака који је прелазио улицу на пешачком прелазу.

Фото: И. Маринковић

 

- Прво је ударио у момка који је био на пешачком, па је ударио у зграду, одбио се и остао насред пута. Нас неколико је притрчало момку али пулс му је био баш слаб. Затекла се ту једна докторка покушала је да га реанимира али безуспешно. Момак који је био за воланом изашао је исто да види шта се десило - рекао је један од очевидаца.

Фото: И. Маринковић

 

Приведени возач има важећу возачку дозволу А, Б, Ц категорије и нема никаквих мера забране, а у последње две године санкционисан је за вожњу без дозволе, прекорачење брзине и вожњу без појаса. Узети су му крв и урин на анализу а на тесту је утврђено да није био под утицајем алкохола и дроге, преноси Пинк.

Како су нам рекли људи који су се затекли у тренутку несрће, у колима је била и девојка која се угрувала. Повређена девојка превезена је у Војномедицинску академију, где јој је указана лекарска помоћ.

Фото: И. Маринковић

 

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду, саопштио је МУП.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".