Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M. N. (23) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Sumnja se da je on, sinoć oko 21.40 časova, na obeleženom pešačkom prelazu u Bulevaru kralja Aleksandra, automobilom marke "audi" naleteo na dvadesetčetvorogodišnju devojku i dvadesetšestogodišnjeg muškarca koji je podlegao povredama na licu mesta, saopštio je MUP.

Prema rečima očevidaca, momak koji je bio za volanom izgubio je kontrolu nad vozilom i udario pešaka koji je prelazio ulicu na pešačkom prelazu.

Foto: I. Marinković

 

- Prvo je udario u momka koji je bio na pešačkom, pa je udario u zgradu, odbio se i ostao nasred puta. Nas nekoliko je pritrčalo momku ali puls mu je bio baš slab. Zatekla se tu jedna doktorka pokušala je da ga reanimira ali bezuspešno. Momak koji je bio za volanom izašao je isto da vidi šta se desilo - rekao je jedan od očevidaca.

Foto: I. Marinković

 

Privedeni vozač ima važeću vozačku dozvolu A, B, C kategorije i nema nikakvih mera zabrane, a u poslednje dve godine sankcionisan je za vožnju bez dozvole, prekoračenje brzine i vožnju bez pojasa. Uzeti su mu krv i urin na analizu a na testu je utvrđeno da nije bio pod uticajem alkohola i droge, prenosi Pink.

Kako su nam rekli ljudi koji su se zatekli u trenutku nesrće, u kolima je bila i devojka koja se ugruvala. Povređena devojka prevezena je u Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je ukazana lekarska pomoć.

Foto: I. Marinković

 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je MUP.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".