Селектор Португала Фернандо Сантош изненадио је фудбалску јавност након што је сат времена пре почетка меча против "сајџија" саопштио да се прва звезда тима Кристијано Роналдо не налази у стартној постави.

Ипак, чини се да је оваква одлука само допринела бољој игри Португалаца који су изгледали моћно на терену. 

Европски првак из 2016. године силовито је кренуо и већ у 16. минуту меча било је 1:0. Стрелац је био 21-годишњи нападач Бенфике Гонзало Рамос који је фантастичним поготком из окрета начео мрежу голмана Швајцарске Јана Сомера.

На други гол се није чекало дуго и у 33. минуту након корнера Пепе постиже погодак којим се дуплира предност Португалца. То је уједно био и крајњи резултат првог полувремена. 

Фото: ЕПА

 

У свега седам минута утакмице виђено је три гола, а голеаду је отворио Гонзало Рамос. У 51. минуту утакмице млади Рамос постиже свој други погодак на мечу након сјајног сналажења у казненом простору противника, а свега четири минута касније у стрелце се уписао и Рафаел Гереиро, на асистенцију 21-годишњег нападача Бенфике. Након корнера у 58. минуту стигао је одговор Швајцараца, а стрелац гола за 4:1 био је Аканђи. 

У међувремену, у 73. минуту на терен је ушао и Кристијано Роналдо, кога је публика дочекала аплаузима. Коначан резултат од 6:1 поставио је резервиста Рафаел Леао ефектним голом у другом минуту судијске надокнаде.

Фото: Тањуг/АП

 

Уследило је огромно славље играча и навијача Португала који су овом победом себи заказали окршај са екипом Марока, која је јуче након успешнијег извођења пенала са турнира избацила репрезентацију Шпаније.

Ипак, оно што је запало за око фудбалској јавности је чињеница да Кристијано Роналдо није прославио ову победу са саиграчима из репрезентације.

Током целе утакмице, навијачи су са трибина скандирали Роналдово име и тражили од португалског селектора да га убаци у игру. Чини се да је боравак на клупи током више од 70 минута утакмице утицао на его прве звезде тима, која је само одшетала са терена након последњег судијског звиждука. 

Овакав потез Португалца наишао је на осуду људи са друштвених мрежа који га сматрају превише бахатим и арогантним јер своје жеље ставља испред резултата репрезентације.

Фото: Танјуг/АП

 

Да незадовољство влада и у остатку његове породице имплицира објава његове супруге Георгине, она је на свом профилу објавила поруку која је сакупила више од 3.5 милиона лајкова за око осам сати.

- Честитке Португалу! Али док је свих 11 играча на терену певало химну, читав свет био је окренут према теби. Која је срамота што свет није могао да гледа најбољег играча на планети свих 90 минута. Навијачи нису престали да скандирају твоје име. Надам се да ће Бог и твој пријатељ Фернандо (селектор Португала, прим. аут) још једном држати руке и омогућити нам неко прелепо вече - написала је Георгина.

Подсетимо, Роналдо је имао неколико сличних испада и у његовом, сада већ бившем клубу Манчестер јунајтеду, због којих је једно време био одстрањен из тима.

Наредну утакмицу селекција Португала игра у суботу, 10. децембра од 16.00 часова против селекције Марока у оквиру четвртфинала Мундијала у Катару. Занимљиво је да ће ово Португалцима бити тек трећи ћетвртфинални меч на светским првенствима.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".