Selektor Portugala Fernando Santoš iznenadio je fudbalsku javnost nakon što je sat vremena pre početka meča protiv "sajdžija" saopštio da se prva zvezda tima Kristijano Ronaldo ne nalazi u startnoj postavi.

Ipak, čini se da je ovakva odluka samo doprinela boljoj igri Portugalaca koji su izgledali moćno na terenu. 

Evropski prvak iz 2016. godine silovito je krenuo i već u 16. minutu meča bilo je 1:0. Strelac je bio 21-godišnji napadač Benfike Gonzalo Ramos koji je fantastičnim pogotkom iz okreta načeo mrežu golmana Švajcarske Jana Somera.

Na drugi gol se nije čekalo dugo i u 33. minutu nakon kornera Pepe postiže pogodak kojim se duplira prednost Portugalca. To je ujedno bio i krajnji rezultat prvog poluvremena. 

Foto: EPA

 

U svega sedam minuta utakmice viđeno je tri gola, a goleadu je otvorio Gonzalo Ramos. U 51. minutu utakmice mladi Ramos postiže svoj drugi pogodak na meču nakon sjajnog snalaženja u kaznenom prostoru protivnika, a svega četiri minuta kasnije u strelce se upisao i Rafael Gereiro, na asistenciju 21-godišnjeg napadača Benfike. Nakon kornera u 58. minutu stigao je odgovor Švajcaraca, a strelac gola za 4:1 bio je Akanđi. 

U međuvremenu, u 73. minutu na teren je ušao i Kristijano Ronaldo, koga je publika dočekala aplauzima. Konačan rezultat od 6:1 postavio je rezervista Rafael Leao efektnim golom u drugom minutu sudijske nadoknade.

Foto: Tanjug/AP

 

Usledilo je ogromno slavlje igrača i navijača Portugala koji su ovom pobedom sebi zakazali okršaj sa ekipom Maroka, koja je juče nakon uspešnijeg izvođenja penala sa turnira izbacila reprezentaciju Španije.

Ipak, ono što je zapalo za oko fudbalskoj javnosti je činjenica da Kristijano Ronaldo nije proslavio ovu pobedu sa saigračima iz reprezentacije.

Tokom cele utakmice, navijači su sa tribina skandirali Ronaldovo ime i tražili od portugalskog selektora da ga ubaci u igru. Čini se da je boravak na klupi tokom više od 70 minuta utakmice uticao na ego prve zvezde tima, koja je samo odšetala sa terena nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. 

Ovakav potez Portugalca naišao je na osudu ljudi sa društvenih mreža koji ga smatraju previše bahatim i arogantnim jer svoje želje stavlja ispred rezultata reprezentacije.

Foto: Tanjug/AP

 

Da nezadovoljstvo vlada i u ostatku njegove porodice implicira objava njegove supruge Georgine, ona je na svom profilu objavila poruku koja je sakupila više od 3.5 miliona lajkova za oko osam sati.

- Čestitke Portugalu! Ali dok je svih 11 igrača na terenu pevalo himnu, čitav svet bio je okrenut prema tebi. Koja je sramota što svet nije mogao da gleda najboljeg igrača na planeti svih 90 minuta. Navijači nisu prestali da skandiraju tvoje ime. Nadam se da će Bog i tvoj prijatelj Fernando (selektor Portugala, prim. aut) još jednom držati ruke i omogućiti nam neko prelepo veče - napisala je Georgina.

Podsetimo, Ronaldo je imao nekoliko sličnih ispada i u njegovom, sada već bivšem klubu Mančester junajtedu, zbog kojih je jedno vreme bio odstranjen iz tima.

Narednu utakmicu selekcija Portugala igra u subotu, 10. decembra od 16.00 časova protiv selekcije Maroka u okviru četvrtfinala Mundijala u Kataru. Zanimljivo je da će ovo Portugalcima biti tek treći ćetvrtfinalni meč na svetskim prvenstvima.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".