Reprezentacija Južne Koreje jedno je od prijatnijih iznenađenja na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru. 

Južnokorejski reprezentativci napravili su pravi podvig pobedivši Portugal u poslednjem kolu grupe "H". Azijska selekcija uspela je da izbori drugo mesto u grupi u kojoj su se nalazile favorizovane ekipe Portugala, Urugvaja i Gane. 

Prva zvezda tima je svakako napadač Totenhema Son Hjung-min, ali pažnju svetske javnosti privukao je drugi fubaler. Naime, mladi napadač Čo Gu-sung dao je dva gola protiv selekcije Gane i osvojio je srca navijačica širom sveta. 

Kako piše britanski Dejli mejl, Čo je postao toliko poznat da je morao da isključi svoj mobilni telefon zbog brojnih poruka i obaveštenja koje su mu stizale. 

Foto: Tanjug/AP

 

O popularnosti ovog 24-godišnjaka govori i činjenica da ga je pre utakmice sa Ganom na Instagram profilu pratilo oko 20.000 hiljada ljudi. Međutim, nakon zapažene partije, mladi Korejac je za kratko vreme dobio preko 2.300.000 pratilaca na ovoj društvenoj mreži. 

Žene su oduševljene njegovim izgledom, a muškarcima se sviđa način na koji igra fudbal. Nesumnjivo je da je mladi Korejac sada jedna od glavnih zvezda na Svetskom prvenstvu. 

Snimak na kojem Čo sedi na klupi za rezervne igrače do sada je pogledalo preko 8.4 miliona ljudi na društvenoj mreži Tviter.

Pored toga, mladi južnokorejski napadač je hit i na TikToku, gde ga pretražuju milioni ljudi, a korejski mediji mu nakon ovoga prognoziraju brojne poslovne prilike u manekenstvu, glumi, pevanju i reklamama.

Informacije o privatnom životu ovog mladog fudbalera su nepoznate, ali šuška se da ima devojku, iako nije službeno potvrđeno.

Selekcija Južne Koreje sastaje se večeras od 20.00 časova sa Brazilom u okviru osmine finala Mundijala u Kataru. Ostaje da se vidi da li Južna Koreja može do novog iznenađenja, a mladi Čo do novog pogotka. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".