Једини Србин на овој листи је управо капитен наше репрезентације Душан Тадић. Није се прославио у Саутемптону, али је у Ајаксу оживео своју каријеру.

Био је срце екипе која је дошла до полуфинала Лиге шампиона 2019. године. У току такмичења је на ред дошао Реал Мадрид који је први меч победио 2-1 и чинило се да се пут копљаника овде завршава. Међутим, маестрална партија целе екипе на челу са Тадићем је пореметила планове.

Почело је врло брзо, у седмом минуту је асистирао Зијеху који је поставио тон меча. Убрзо је асистирао и други пут, овај пут Нерешу који је постигао други гол за тим из Амстердама. Запечатио је судбину Краљевског клуба у 62. минуту када је упутио неодбрањив шут кад противничком голу.

Обе екипе су дале још по један гол до краја меча. Ајакс је прошао даље и састао се са Јувентусом који су такође успели да изненаде и да их избаце из четвртине финала. У полуфиналу су срели, испоставиће се, непремостиву препреку у виду Тотенхема који је на крају изгубио финале Лиге шампиона против Ливерпула.

Поред нашег капитена, на листи се налазе и Лео Меси, Нејмар, Лукас Моура, Холанд, Ембапе и још неколико звезда светског фудбала.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".