Jedini Srbin na ovoj listi je upravo kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić. Nije se proslavio u Sautemptonu, ali je u Ajaksu oživeo svoju karijeru.

Bio je srce ekipe koja je došla do polufinala Lige šampiona 2019. godine. U toku takmičenja je na red došao Real Madrid koji je prvi meč pobedio 2-1 i činilo se da se put kopljanika ovde završava. Međutim, maestralna partija cele ekipe na čelu sa Tadićem je poremetila planove.

Počelo je vrlo brzo, u sedmom minutu je asistirao Zijehu koji je postavio ton meča. Ubrzo je asistirao i drugi put, ovaj put Nerešu koji je postigao drugi gol za tim iz Amsterdama. Zapečatio je sudbinu Kraljevskog kluba u 62. minutu kada je uputio neodbranjiv šut kad protivničkom golu.

Obe ekipe su dale još po jedan gol do kraja meča. Ajaks je prošao dalje i sastao se sa Juventusom koji su takođe uspeli da iznenade i da ih izbace iz četvrtine finala. U polufinalu su sreli, ispostaviće se, nepremostivu prepreku u vidu Totenhema koji je na kraju izgubio finale Lige šampiona protiv Liverpula.

Pored našeg kapitena, na listi se nalaze i Leo Mesi, Nejmar, Lukas Moura, Holand, Embape i još nekoliko zvezda svetskog fudbala.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".