У жижу јавности долази 2012. године када са Монпељеом осваја Лигу 1, први ранг француске лиге. Од тада постаје један од омиљених фудбалера и почиње да игра за Француску.

Први пут је показао колико уме када је 2010. године када је играо за Тур. Тим из друге дивизије који је био на средини табеле. Међутим, Жиру је те године постао најбољи стрелац лиге и запао је за око Монпељеа који га доводи у своје редове.

У сезони 2011-12 долази са својим тимом до титуле и успева да буде на врху листе најбољих стрелаца где је делио прво место са Ненеом из ПСЖ-а са 21 голом. Напустио је клуб на крају сезоне, а Монпеље никада више није поновио успех из те године.

У Арсеналу се показао као човек одлуке на великим мечевима. Учествовао је у победничким головима у ФА купу 2014, 2015. и 2017. године.

Његов најлепши гол, фамозни "шкорпион" је њему донео Пушкаш награду за најлепши гол године. Тако је постао први играч из Премијер лиге који је понео овај наслов.

У Челсију је освојио 4. и 5. ФА куп. Освојио је Лигу Европе са плавима и то баш против бившег клуба - Арсенала. Постигао је гол и асистирао у финалу, а био је и најбољи стрелац такмичења.

Када је Челси освојио Лигу шампиона 2021. године, он је постигао највише голова у редовима плавих, укључивши и четири гола против Севиље. Тако је изједначио рекорд Руд ван Нистелроја који је једини други играч који је постигао 4 гола на једном мечу за тим из Премијер лиге.

Са Миланом је дошао до титуле са 35 година, а постигао је највише голова у редовима росонера. Довео их је до титуле Серије А после 11-годишње суше.

Са Француском је освојио Светско првенство 2018. године у Русији без упућеног шута у оквир гола.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".