Само су ретки успели да понесу сва три трофеја и да се тако упишу у историју овог спорта. Два највећа играча нашег времена, Лео Меси и Кристијано Роналдо, нису успели да испуне хет-трик трофеја јер им фали Светско првенство, тако да се до краја Мундијала у Катару могу и они уписати у ову листу.

Осам играча је успело да учини овај невероватан подухват.

Боби Чарлтон

Фото: Танјуг/АП

 

Преживео је Минхенску катастрофу 1958. године када је погинуло 8 Базбијевих беба и троје из стручног штаба клуба. Осам година касније, он долази са Енглеском до Светског првенства где је подигао трофеј, а затим је исте године проглашен и за носиоца Златне лопте. Године 1968. комплетира колекцију са трећим трофејем - осваја Лигу шампиона.

Герд Милер

 

 

Постигао је преко 500 голова у својој каријери и успео је да дотигне три најпрестижнија трофеја. Прво је наступила Златна лопта 1970. године, затим осваја Лигу шампиона, а исте године 1974. са Немачком осваја Светско првенство.

Франц Бекенбауер

 

 

Други Немац на овој листи је био звезда Западне Немачке и Бајерна из Минхена 60их и 70их. Он је једини дефанзивац на овој листи. Освојио је два пута Златну лопту, прво 1972., а затим и 1976. године. Са Западном Немачком је подигао титулу првака на Мундијалу 1974. године, а са Бајерном је освојио Лигу шампиона три пута заредом, од 1974. до 1976. године.

Паоло Роси

 

 

У три године је са Јувентусом и Италијом успео да дође до ових трофеја. Прво је дошао на ред Мундијал 1982. године, а затим и Златна лопта исте године. Године 1985. се попео на кров Европе са Јувентусом.

Зинедин Зидан

Фото: Јутјуб принтскрин/mzztter08

 

Сматран широм фудбалске јавности за једног од највећих мађионичара који су играли на средини терена. Постао је првак света прво са Француском, а затим је освојио и Златну лопту док је играо за Јувентус. Да би употпунио колекцију, морао је да сачека прелазак у Реал Мадрид и 2002. годину када је подигао "ушатог".

Ривалдо

 

 

Легендарни центарфор Бразила је већину своје каријере провео у Барселони, али је тек прелазак у Милан уродио плодом. Прво је освојио Златну лопту док је још играо у Каталонији. Затим је са шампионским Бразилом подигао Богињу 2002. године и са Миланом Лигу шампиона 2003. године.

Роналдињо

Фото: Профимедиа

 

Други Бразилац на овој листи је био талентовани и харизматични фудбалер. Током своје каријере је носио дрес ПСЖ-а, Барселоне и Милана. Почео је освајањем Светског првенства 2002. године, као и други Бразилци на овој листи. Затим је подигао 2005. године Златну лопту и коначно, са Барселоном титулу првака Европе.

Кака

Фото: ЕПА

 

Последњи фудбалер коме је овај невероватан успех пошао за руком. Најзапаженији је био у Милану, али је његов трансфер вредан око 70 милиона тада запалио медије. Наступао је за Бразила на Мундијалу 2002. године па је дошао до "Богиње". Затим је 2007. године погурао Милан до свог седмог трофеја Лиге шампиона. Исте године је добио и Златну лопту.

Замало...

Занимљиво је одсуство неких играча на овој листи. Иако је подигао и Златну лопту и трофеј Лиге шампиона, Карим Бензема није играо у шампионском тиму Француске 2018. године. Такође, многи играчи који су ушли у историју фудбала и запамћени су као неки од најбољих свог времена нису на овој листи.

Фото: Профимедиа

 

Поред Кристијана Роналда и Леа Месија, играчи који фале су и Лука Модрић који нема трофеј са Мундијала, али и Фабио Канаваро и Роналдо који нису освојили Лигу шампиона.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".